Coronavirus în România, 16 aprilie 2021. La cât a ajuns numărul infectărilor și ce au anunțat cei de la Pfizer despre a treia doză de vaccin

Publicat: 16/04/2021 | 12:15

Astăzi, 16 aprilie 2021, autoritățile române vor publica noul bilanț al persoanelor care s-au infectat cu temutul COVID-19 pe teritoriul țării noastre. Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a anunțat că cei imunuzați cu vaccinul produs de compania pe care o conduce, în colaborare cu BioNTech, vor avea nevoie, cel mai probabil, de o a treia doză. Cu alte cuvinte: va fi încă un rapel în termen de 12 luni de la imunizarea completă.

Bilanțul infectărilor cu SARS-CoV-2 în România, 16 aprilie 2021

Grupul de Comunicare Strategică va publica azi, în jurul orei 13:00, noile date privind numărul persoanelor care au contractat virusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore – rămâneți pe CANCAN.RO ca să aflați printre primii noutățile privind pandemia, dar și alte știri importante din țara noastră și de peste hotare.

La nivel mondial, numărul celor care au fost depistați pozitiv a ajuns la 139.768.352 de oameni, conform celor mai noi vești, relatează worldometers.info. Din păcate, 3.001.658 de persoane au pierdut lupta la viață după ce au aflat că au temuta maladie care a apărut în China la finalul lui 2019. SUA, India, Brazilia, Franța, Rusia, UK, Turcia, Italia, Spania, Germania și Polonia sunt cele mai afectate state de criza epidemiologică.

Nu rata: Valeriu Gheorghiță, declarații controversate: “România nu își permite acum să renunțe la vaccinarea cu AstraZeneca”

Oficialii de la Pfizer, precizări despre a treia doză de vaccin

Deocamdată, cercetătorii nu știu cu exactitate cât durează protecția împotriva virusului după ce o persoană a fost complet vaccinată. Albert Bourla a precizat că serurile vor fi un instrument esențial în lupta împotriva noilor variante de coronavirus, care s-au răspândit în multe dintre colțurile mapamondului.

“Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a declarat CEO-ul companiei Pfizer, potrivit CNBC.

Reprezentanții de la Pfizer au precizat la începutul acestei luni că vaccinul lor are o eficiență de peste 95% până la șase luni după efectuarea celei de-a doua doze. Și vaccinul Moderna, care utilizează o tehnologie similară cu cea folosită de Pfizer, s-a dovedit a fi eficient până la șase luni.

Informațiile obținute de cei de la Pfizer s-au bazat pe studiul a cel puțin 12.000 de participanți vaccinați. Cu toate acestea, oameni de știință susțin că mai sunt necesare analize și studii ca să descopere dacă protecția durează și după cele șase luni.

Citește și: Ultimele informații despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu, internat în stare gravă cu COVID-19: “Nu ne putem bucura pe deplin!”

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro