Coronavirus în Moldova. Situația a scăpat de sub control

Publicat: 09/06/2020 | 07:24

Epidemia de coronavirus în Republica Moldova a scăpat de sub control. Infecțiile au început să crească, după ce starea de urgență a fost ridicată. Astfel, în săptămâna 1-7 iunie, au fost 1.449 de cazuri, cu 300 mai multe decât două săptămâni.

Număr record de decese luni, 8 iunie: 12 persoane. Bilanțul total a ajuns la 353. De asemenea, tot în prima zi a acestei săptămâni au fost confirmate 107 de noi cazuri de infectare. Și tot luni a fost prima zi în care s-au deschis mallurile la Chișinău, acolo unde a fost înghesuială.

În total, în Republica Moldova, țară cu patru milioane de locuitori, 9.807 persoane au fost infectate cu virusul COVID-19. Dintre aceștia, 318 se află în stare gravă, scrie agora.md.

Coronavirus în Moldova. Situația a scăpat de sub control

Astfel, la Spitalul Ministerului Sănătății, unitate medicală care își reluase activitatea în regim normal cu mai puțin de o lună în urmă, urmează noi internări cu pacienți infectați cu virusul ucigaș.

România a trimis la începutul lunii mai o echipă de 42 de cadre medicale și echipament medical pentru a veni în ajutorul medicilor de peste Prut. La întoarcere, șapte dintre cadrele medicale din România erau infectate cu coronavirus.