Suspecți de coronavirus în Bacău. Un copil și mama lui au ajuns la spital. Familia revenise din Italia

Publicat: 27/02/2020 | 18:30

Un copil și mama acestuia au fost aduși de o autospecială SMURD și internați la Spitalul Județean Bacău, fiind suspecți de coronavirus.  Copilul era răcit de mai mult timp, iar astăzi mama lui a sunat la 112 spunând că starea de sănătatea s-a agravat. Familia copilului  a fost plecată în Italia, în zona Veneto, unde s-au raportat mai multe cazuri de coronavirus.

De loc din Comănești, copilul era monitorizat de medici de mai mult timp, mai ales că de o lună avea o răceală permanentă. În ciuda problemelor de sănătate și a avertismentelor din nordul Italiei, familia a fost plecată în weekend în zona Veneto, afectată de coronavirus. Copilul și părinții săi au revenit în țară marți și au rămas izolați la domiciliu, starea lor fiind monitorizată telefonic de medicul epidemiolog.

Cei doi au fost izolați într-un salon amenajat special în secția pediatrie a Spitalului Județean Bacău, unde le-au fost recoltate probe de sânge pentru analize. Acestea vor fi trimise la Spitalul de Infecțioase din Iași urmând ca rezultatele să ajungă în Bacău în cursul zile de mâine.