Coronavirus în America. După SUA, cel mai afectat stat din lume, Mexic pierde 350.000 de angajați în primele două săptămâni de carantină

Publicat: 08/04/2020 | 21:30

Situația degradantă în ceea ce privește noul coronavirus cere măsuri stricte și în America. După ce SUA a devenit rapid cel mai afectat stat din America, dar și din lume la numărul alarmant de cazuri de îmbolnăvire și de decese de COVID-19, țările americane și-au creat rapid un scut împotriva contaminării cu virusul apărut în China.

America deține 40% din cazurile de infecție cu noul coronavirus, în timp ce Europa conduce cu 52%, potrivit El Pais. Cu toate acestea, creșterea zilnică este mai rapidă în țările americane, Statele Unite au depășit 12.000 de morți și este lumina roșie a continentului, în timp ce în America Latină, Brazilia acumulează cel mai mare număr de cazuri.

CITEȘTE ȘI: CIFRE ÎNFIORĂTOARE în Statele Unite: 400.000 de americani infectați și peste 14.000

Repercusiunile politice agită și Bolivia sau Ecuadorul, după scandalul cadavrelor de pe stradă care lovește imaginea lui Lenín Moreno.trec

În Mexic, numărul morților a crescut la 125 și a confirmat cazuri la 2.439. În țară, o închisoare parțială și voluntară este încă în vigoare – cu magazinele închise – până la 30 aprilie, iar patronii au pierdut deja 350.000 de angajați.

CITEȘTE ȘI: TONE de materiale medicale din China au ajuns pe teritoriul României

În statele de frontieră precum Baja California, Nuevo León sau Tamaulipas, aceștia trăiesc în teamă că în SUA cazurile cresc, iar autoritățile le-au cerut migranților să nu vină acasă de sărbătorile de Paște. În țări precum Peru, Panama sau Bolivia, carantina este mai strictă, iar guvernele se ocupă de sănătatea oamenilor și de teama de proteste sau jafuri.

La nivel mondial, 1,3 milioane de persoane au fost infectate, peste 74.000 au murit și 275.000 au fost vindecate, potrivit Universității Johns Hopkins. Dacă nu puteți vedea narațiunea în direct, faceți clic aici.