Coronavirus. China restricționează studiile despre originea COVID-19. Care este motivul

Publicat: 14/04/2020 | 07:41

În urma pandemiei de coronavirus, China a impus anumite restricții legate de virusul care a „măturat”, pur și simplu, populația țării. Astfel, s-a decis restricționarea studiilor despre originea COVID-19. 

China a impus noi restricții legate de coronavirus. Astfel, s-a decis restricționarea studiilor cu privire la originea COVID-19. Orice lucrare de acest gen va fi atent analizată, înainte de a fi publicată, pentru a se vedea dacă respectă sau nu anumiți termeni.

UTIL | Ce trebuie să scrie în declarația pe propria răspundere șoferii care merg cu mașina la service sau spălătorie

Potrivit informațiilor oferite de CNN, două studii anterioare ale unor universități chineze au fost deja șterse din jurnalele de specialitate. Se pare că motivul este legat de faptul că acestea nu respectau noile standarde. Ministerul Educaâiei din China a specificat faptul că „studiile academice care analizează originea virusului trebuie să fie strict controlate”.

Această nouă măsură face parte din încercările Chinei de a controla poveștile legate de cum, și când, a izbucnit pandemia de COVID-19, mai notează CNN.

Raed Arafat, despre vârful pandemiei de coronavirus din România

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), nu ia în calcul relaxarea restricțiilor în această perioadă, fiind de părere că România ar putea intra în colaps, mai ales că urmează Sărbătorile de Paște, la finalul cărora am putea atinge vârful pandemiei de COVID-19.