Coronavirus. Bilanț mondial îngrijorător! Numărul de infectări cu COVID-19 se apropie de 2 milioane

Publicat: 15/04/2020 | 08:01

La nivel mondial, bilanțul infectărilor cu COVID-19 este unul îngrijorător! Numărul persoanelor care au fost testate pozitiv cu noul coronavirus se apropie de 2 milioane, iar aproape 100.000 de oameni și-au pierdut viața, din această cauză. 

Potrivit ultimelor informații, la nivel mondial numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la aproape 2 milioane, iar numărul persoanelor care au murit din cauza infecției cu COVID-19 ajunge la 100.000.

Din cauza situației critice în care se află, Franța rămâne închisă până pe 11 mai, potrivit discursului președintelui Macron. Pe de altă parte, în Italia și Austria apar primele mișcări, deschizându-se anumite magazine și mici afaceri. Franța se apropie de 15.000 de decese din cauza coronavirusului, în timp ce în Spania numărul morților din cauza coronavirusului a depășit 18.000. În Marea Britanie s-au înregistrat 12.000 de decese.

RISC. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: O eventuală extindere a pandemiei în România este legată de diaspora

Guvernul danez propune deschiderea societății mai devreme decât s-a discutat în primă fază, datorită situației mai îmbucurătoare și a cazurilor mult mai puține înregistrate.

″Numărul spitalizărilor nu a crescut, a scăzut. Şi numărul de persoane la terapie intensivă este de asemenea în scădere”, a menţionat premierul Mette Frederiksen în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe de altă parte, Turcia intră din nou în izolare, pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus. În România, ieri, președintele Klaus Iohannis a declarat prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile.

Rusia a raportat marţi 2.774 de cazuri noi de COVID-19, o creştere zilnică record, care aduce numărul total al persoanelor infectate la 21.102, iar Polonia își repornește economia începând cu 19 aprilie. Austria iese din pandemie!

Pentru coronavirus există deja 70 de vaccinuri în lucru, dintre care 3 se testează deja pe oameni.