Coronavirus: a treia etapă de relaxare în România. În ce țări putem zbura și ce restricții dispar

Publicat: 15/06/2020 | 07:50

Astăzi începe a treia etapă de relaxare a măsurilor de distanțare socială în România. Numeroase restricții vor dispărea și vom putea zbura către mai multe țări, fără a sta în carantină la întoarcere. 

Începând de astăzi, se deschid centrele comerciale, piscinele, sălile de fitness, iar centrele de tratament balnear își reiau activitatea. Printre măsurile de siguranță care trebuie respectate la terase se numără asigurarea unei distanțe minime de 2 metri între mese și prezența a cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii la o masă.

Câte persoane pot participa la evenimente private

În plus, vor funcționa din nou creșele, grădinițele și after-school-urile, dar până la acest moment nu s-au publicat normele de siguranță care trebuie respectate. 

De azi, la evenimentele private în spații închise pot participa cel mult 20 de persoane, iar la cele în aer liber maximum 50. Guvernul a decis, de asemenea, ca numărul persoanelor care pot merge împreună la activități recreative și sportive în natură, de genul ciclism, pescuit, drumeții montane, este de 6. 

În ce țări pot zbura românii

Românii vor putea călători din nou cu avionul în mai multe țări europene, fără a mai fi obligați să stea apoi în izolare sau carantină. Astfel, se reia traficul aerian spre și dinspre Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. 

Ludovic Orban a anunțat că starea de alertă va fi prelungită în România cu 30 de zile, o hotărâre de guvern în acest sens fiind finalizată astăzi sau mâine.

Foto: Pixabay