Cornulețe de post cu nucă. Sunt atât de dulci încât o să le termini în câteva ore

Publicat: 11/04/2020 | 14:46

Postul Mare sau Păresimile – în latină quadragesima – este în creștinism perioada de asceză și pocăință premergătoare Sărbătorilor Pascale. Postul Mare durează patruzeci de zile, la care se adaugă Săptămâna Patimilor. În perioada Postului Mare credincioșii manifestă o grijă spirituală sporită, renunțând la alimentele de proveniență animală și, așa cum spun preoții, înălțându-se sufletește sufletește prin rugăciunea însoțită de fapte bune.

În general, postul este conceput ca o alimentaţie din care au fost excluse carnea şi produsele de origine animală. Există şi post cu apă şi pâine de 7 zile sau un post negru de 40 zile. Principala lui acţiune este cea de purificare, de odihnire a anumitor organe din corp, de uşurare a unor procese şi schimburi interne. Atenție, postul nu trebuie să fie forţat, impus din afară, ci este bine să constituie un act firesc, natural. Se consideră că postind o zi pe săptămână îi oferim organismului un timp minim pentru regenerare şi purificare.

Un post de trei zile ne debarasează corpul de toxine şi curăţă sângele, unul de cinci zile iniţiază procesul de vindecare şi de refacere a sistemului imunitar. Pe toată durata postului complet, băutul apei este obligatoriu, cel puţin 1,5 litri pe zi, pentru evitarea deshidratării şi a blocajului renal. Postul este recomandat şi în cazul bolilor infecţioase în fazele acute, deoarece energiile organismului, nemaifiind orientate către procesul de digestie (care canalizează o mare parte din acestea) sunt folosite în procesul de apărare contra microorganismelor, informează csid.ro.

(CITEȘTE ȘI: REȚETA CIORBEI FĂRĂ APĂ A IOANEI LEE A FĂCUT MILIOANE DE VIZUALIZĂRI PE INTERNET)

Dar amatorii de dulciuri au o variantă… delicioasă și în perioada Postului Mare

Un desert de-a dreptul delicios, în această perioadă de post, îl constituie cornulețele de post cu nucă. Iar cei care le-au preparat susțin că te lingi pe degete după ce le mănânci și că nu ai, pur și simplu, cum să le reziști.

Ingrediente:

  • 250 g margarină/unt
  • 300 g faină
  • 150 g nuci măcinate
  • 100 g zahar pudră esență de vanilie
  • 1 lingură rom/coniac zahăr pudră

Mod de preparare

Pasul 1  – Se freacă untul cu zahărul și vanilia, se adaugă nucile măcinate, romul, apoi – treptat – făina. Se frământă bine, se formează un sul de grosimea degetului și se taie în bucăți lungi de aproximativ 8 cm, din care se fac cornulețele.

Pasul 2 – Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar cornulețele se coc la foc potrivit timp de 12 minute, potrivit petitchef.ro.

(VEZI ȘI AICI: LECȚII DE GĂTIT ÎN CARANTINĂ! BUCĂTARUL CELUI MAI BUN RESTAURANT DIN LUME ÎȘI DEZVĂLUIE SECRETELE CULINARE PE INTERNET, DIN IZOLARE!)