Coreed de Sud, primele informații oficiale despre Kim Jong-un. Mai este sau nu în viață liderul de la Phenian?

Publicat: 26/04/2020 | 22:10

Coreea de Sud a făcut primele precizări cu privire la starea de sănătate a conducătorului din statul vecin. După ce s-a spus că liderul nord-coreenilor se află în stare vegetativă sau chiar că a murit, oficialii au avut prima reacție.

Oficialii din Coreea de Sud au făcut primele precizări despre starea de sănătate a lui Kim Jong-un. După ce presa internațională a scris că liderul de la Phenian ori a murit, ori se află într-o stare foarte gravă, în urma unei operații pe cord, aceștia au informat că nord-coreeanul este în viață și starea lui de sănătate chiar este una bună, scrie libertatea.ro. 

CITEȘTE ȘI – „KIM JONG-UN A MURIT DUPĂ O OPERAȚIE LA INIMĂ”. ADEVĂRUL DESPRE LIDERUL COREEI DE NORD ȘI CINE A FĂCUT ANUNȚUL

„Kim Jong-un este în viață și bine. El a rămas în zona Wonsan din 13 aprilie. Până în prezent, nu au fost detectate mișcări suspecte” a spus un consilier pe politică externă, din Coreea de Sud.

Kim Jong-un, deja decedat sau în stare foarte gravă?!

În acest moment există o mulțime de zvonuri care se învârt în jurul lui Kim Jong-un: În timp ce unii spun că a murit, alții scriu în presă că se află pe patul de moarte și nu există șanse ca starea lui de sănătate să se îmbunătățească. Cu toate acestea, informația cum că liderul Coreei de Nord ar fi murit nu a fost confirmată de niciun oficial, așa că există, încă, numeroase controverse pe acest subiect. Mai mult, președintele SUA, Donald Trump, a negat rapoartele cu privire la starea de sănătate a liderului de la Phenian, spunând că acestea au fost incorecte. Un lucru care a ridicat semne de întrebare a fost faptul că Donald Trump a refuzat să spună, în fața reporterilor, dacă a luat sau nu legătura în tot acest timp cu oficialii nord-coreeni.

NU RATA – KIM JONG-UN AR FI MURIT! PRIMA REACȚIE A LUI DONALD TRUMP! CE SPUNE PREȘEDINTELE S.U.A

Sâmbătă, în Coreea de Nord va fi un eveniment extrem de important: aniversarea a 88 de ani de la înființarea Armatei Populare Coreene din 1932, un mare prilej de sărbătoare. Toată lumea așteaptă, însă, cu sufletul la gură ca liderul de la Phenian să-și facă apariția la acest eveniment la care vine, în mod normal, anual. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, presa internațională relatează că zvonurile potrivit cărora Kim Jong-un a murit sau este pe patul de moarte vor fi alimentate și mai mult.