Coreea de Sud ajută România în lupta contra coronavirusului! Asiaticii trimit 2.000.000 de teste pentru diagnos

Publicat: 23/03/2020 | 10:00

Compania Unifarm SA a încheiat un contract cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziţia unui număr de două milioane de teste de diagnostic molecular. Prima tranşă, de 200.000 de teste, urmează să ajungă săptămâna viitoare în România.

VEZI AICI: ATENȚIE, ROMÂNI! FUMĂTORII SUNT MAI DISPUȘI SĂ MOARĂ DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

În prezent, Compania Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziţia unui număr de 2 000 000 teste de diagnostic molecular ( Real Time PCR). Săptămâna care urmează va fi livrată în depozitele companiei prima tranşă de 200 000 de teste”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

VEZI AICI: AM AFLAT IDENTITATEA PRIMULUI OM DIN ROMÂNIA UCIS DE CORONAVIRUS. CINE E, DE FAPT, GHEȘA MONDIALUL, INTERLOPUL TEMUT ÎN TOT ORAȘUL FILIAȘI

În această perioadă, Compania Unifarm SA face în permanenţă demersuri de a achiziţiona, de la producători autorizaţi din întreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar şi medicamente necesare  pentru limitarea răspândirii COVID 19, pe care le distribuie unităţilor sanitare sau cabinetelor medicale, pe bază de comandă”, mai precizează Ministerul Sănătății.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unităţi medicale private.