Copilul de un și jumătate din Bacău care a fost internat marți la spital, infectat cu coronavirus

Publicat: 14/03/2020 | 11:14

Copilul de un și jumătate din Bacău care a fost internat marți la spital, infectat cu coronavirus. Cazul a fost confirmat și de Ministerul Sănătății.

Un copil de un an și jumătate, din Municipiul Moinești, care a fost internat, marți, la Spitalul Județean din Bacău, împreună cu mama sa, a fost confirmat, astăzi, ca fiind infectat cu coronavirus. Marți i-a fost făcut un prim test, iar rezultatul a fost negativ, la fel ca și în cazul mamei. Sâmbătă dimineață, copilul a fost descoperit pozitiv, la a doua testare. Pacientul a fost trimis, în aceată dimineață, la un spital de boli infecțioase din Iași.

Copilul a ajuns la spital după primele semne de boală, după ce timp de mai multe zile a fost în grija unei mătușe, care venise din Italia, în data de 3 martie. Mătușa a fost testată, iar primul rezultat e negativ. La rândul ei, mama copilul a fost și ea testată, iar rezultatul a fost negativ.

Direcția de Sănătate Publică Bacău recoltează probe de la toți membrii familiei copilului testat pozitiv pentru coronavirus. Până se vor ști rezultatele, familia a fost izolată la domiciliu pentru a nu exista posibilitatea infectării și altor persoane.

Cazul a fost confirmat și de  Ministerul Sănătății, azi npapte, în jurul orei 01.00, fiind cazul cu numărul 91 din România, din cele 97 confirmate.