Copilul de 13 ani din Mureș care a ucis un pui de câine cu o lopată s-a ales cu dosar penal

Publicat: 04/06/2020 | 09:57

Pe data de 3 iunie 2020, în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală din Zau de Câmpie, județul Mureș, au fost sesizați prin Apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că în mediu online circulă imagini cu o persoană de sex masculin care ucide un pui de câine cu o lopată.

Imediat, polițiștii s-au sesizat și urmare a vizionării imaginilor postate au demarat verificări în vederea stabilirii situației de fapt. Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, la data de 01 iunie a.c., un minor, de 13 ani, din comuna Papiu Ilarian ar fi exercitat fapte de violență asupra unui câine, urmare a cărora acesta a decedat, iar ulterior ar fi fost îngropat.

Băiatul, pedepsit pentru fapta sa

Totodată, aspectele respective ar fi fost înregistrate de către o altă persoană și postate ulterior pe o pagină de socializare. În urma interesului manifestat de mai mulți cetățeni, care au fost impresionați de acest caz, menționăm că, toate sesizările primite vor fi atașate la dosarul cauzei.

În cauză s-a întocmit un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de ”uciderea animalelor cu intenție, fără drept” prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt, identificării tuturor persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun.

Imagine de Jan Steiner de la Pixabay