Controversatul milionar român ajunge la partaj cu fosta soție după 14 ani de mariaj. Cine cere acum împărțirea averii

Publicat: 09/12/2020 | 23:31

Unul dintre cei mai controversați milionari români se confruntă cu o situație dificilă. La 19 ani de la divorț, ”Tăticul FNI” este obligat să-și împartă averea cu fosta parteneră de viață, alături de care a avut un mariaj de 14 ani. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, detaliile.

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro) a intrat în posesia unor amănunte de ultimă oră legate de cel mai recent proces în care este implicat Sorin Ovidiu Vîntu.

Controversatul afacerist Sorin Ovidiu Vîntu a bifat două mariaje. Prima oară a fost căsătorit cu o femeie din Bacău, iar ulterior s-a căsătorit cu Angelica, în 1987. 14 ani mai târziu, în 2001, în plin scandal FNI, soții Vîntu au decis să pună capăt mariajului.

Partaj impus de ANAF?!

Cu toate că s-au separat în urmă cu aproximativ 19 ani, cei doi foști soți se pare că nu și-au încheiat socotelile.  ”Tăticul FNI” se confruntă cu o situație nedorită. Sorin Ovidiu Vîntu pare să fie obligat de autorități să își dispute partajul cu fosta parteneră de viață.

Potrivit unor surse din mediul judiciar, recent, ANAF – Agenția Națională de Administrare Fiscală – a înregistrat o acțiune în instanță ce are ca obiect – partaj bunuri comune/lichidarea regimului matrimonial partaj de creditor -, iar în dreptul pârâților sunt trecute numele lui Sorin Ovidiu Vîntu și al Angelicăi Chioariu, fosta soție a controversatului milionar. (NU RATA: DNA INSISTĂ CA SORIN OVIDIU VÎNTU SĂ FIE JUDECAT ÎN DOSARUL MITEI LUI OLTEANU)

S.O.V. a divorțat în 2001

Procesul de partaj al ”Tăticului FNI” se anunță unul de lungă durată. Și asta pentru că, în 2001, în momentul în care s-au separat, Angelica ar fi aratăt în cererea de divorț că milionarul deținea nu mai puțin de 136 de case și apartamente. De asemenea, ”Tăticul FNI”, la momentul intentării acțiunii de divorț, ar fi depus la Judecătoria Sectorului 1 o listă cu mai multe bunuri comune, printre care s-ar fi regăsit 25 de societăți comerciale. (VEZI ȘI: CE A PĂȚIT ÎN ÎNCHISOARE UNUL DINTRE CEI MAI PUTERNICI MILIONARI DIN ROMÂNIA)

Sorin Ovidiu Vîntu, obligat să facă partajul cu fosta soție?! (Foto: Inquam PHOTOS)

S.O.V., eliberat condiționat

În luna martie a acestui an, magistrații de la Tribunalul București au decis ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu să fie eliberat condiționat din Penitenciarul Rahova, acolo unde executa o pedeapsă de 11 ani de închisoare, rezultată ca urmare a contopirii condamnărilor primite în mai multe dosare.

Ultima condamnare de 10 ani închisoare a fost primită de ”Tăticul FNI” în aprilie 2018, într-un dosar privind delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA. (VEZI ȘI: SOȚIA LUI SORIN OVIDIU VÂNTU NU POATE TRĂI FĂRĂ BANI. CE A AJUNS SĂ FACĂ)

Controversatul afacerist mai avea la activ 8 ani închisoare în dosarul FNI – februarie 2017 – , 6 ani şi 2 luni închisoare în dosarul falimentării companiei Petromservice – iulie 2016 – , 2 ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa – ianuarie 2014 -, un an închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă (iunie 2012).

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.