Controale la terasele și cluburile din București! Ce nereguli grave s-au găsit

Publicat: 20/06/2020 | 20:05

Mai multe zeci de controale au avut loc, ieri și azi, la terasele, restaurantele și cluburile din București. Autoritățile au găsit nereguli grave și au aplicat amenzi. 

Poliția Capitalei, alături de Direcția de Sănătate Publică și de alte autorități, a mers în 56 de controale la societăți comerciale. 

Scopul acțiunii a fost de a verifica respectarea măsurilor prevăzute de starea de alertă în contextul pandemiei de coronavirus

Ce amenzi s-au dat

Echipele mixte au găsit numeroase nereguli, așa că au aplicat 16 amenzi în valoare totală de peste 143.000 de lei. În plus, activitatea unei societăți comerciale a fost suspendată pentru 30 de zile, din cauza încălcării normelor de sănătate publică. 

De asemenea, autoritățile au aplicat sancțiuni și pentru nerespectarea legislației privind protecția consumatorilor. 

Controalele de acest gen vor continua și zilele următoare în dorința de a asigura siguranța populației și respectarea măsurilor de prevenție în fața Covid-19.

Și cetățenii care nu au respectat restricțiile impuse pe durata pandemiei de coronavirus s-au ales cu amenzi record, în valoare totală de 600 de milioane de lei. Mulți au reclamat, însă, că mare parte dintre sancțiuni au fost date abuziv și că autoritățile au tăiat în carne vie și acolo unde nu era nevoie.