Controale ale polițiștilor în hoteluri și restaurante. „Mesele festive vor fi în atenţia noastră toată noaptea de Anul Nou”

Publicat: 30/12/2020 | 21:52

Anul acesta românii o să petreacă Revelionul într-un mod diferit. Pandemia a schimbat lucrurile, iar restricțiile impuse au anulat planurile multora. Dacă unii au hotărât să respecte regulile și să petreacă acasă, alții au decis să își facă rezervări la munte, în hoteluri.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a tras un semnal de alarmă și a avertizat că petrecerile private sau mesele festive o să fie în vizorul autorităților în noapte dintre ani. (CITEȘTE ȘI: MESAJUL LANSAT DE MINISTERUL SĂNĂTĂŢII! CE SUNT SFĂTUIȚI ROMÂNII SĂ FACĂ ÎN NOAPTEA DE REVELION. „DESCHIDE O ȘAMPANIE DOAR PENTRU TINE. LASĂ VECINII SĂ-ȚI BATĂ ÎN ȚEAVĂ”)

„Evenimentele private sunt interzise acolo, iar cinele festive în hoteluri după ora 23… se spune clar că nu mai ai astfel de activităţi. Chiar dacă se organizează în restaurantul hotelului, nu vor putea organiza pentru toţi care stau în hotel, pentru că ai reguli foarte stricte după incidenţă. După ora 23, lumea dacă mai vrea să servească ceva să o facă în cameră. Inclusiv în hotelurile aglomerate, cu mulţi turişti, servirea mesei trebuie să se facă prin a trimite masa în cameră şi nu la comun în interiorul restaurantelor.

Mesele festive în hoteluri, în spaţiile publice vor fi în atenţia noastră toată noaptea de Anul Nou. Ministerul de Interne a derulat o acţiune preventivă în care a mers la 25.000 de agenţi economici care au potenţial de a organiza mese festive şi a prelucrat cu ei care sunt regulile, pe semnătură. Intenţia nu este de a amenda sau de a strica o petrecere. A fost ceva preventiv, de a anunţa toate restaurantele, cluburile, hotelurile, care sunt regulile.

Colegii de la jandarmerie şi poliţie au făcut acest lucru, au intrat în toate hotelurile şi localurile care pot organiza aşa ceva şi au prelucrat aceste aspecte. Sperăm să fie respectat tot. Dacă se încalcă regulile de Revelion, forţele de ordine sunt obligate să ia măsuri”, a declarat Raed Arafat, potrivit Antena 3.