Contrabandă cu țigări ascunse în statui de ceramică pentru grădină. Autoritățile au confiscat peste 4.000 de pachete

Publicat: 31/12/2020 | 14:44

Peste 4.000 de pachete de țigări au fost descoperite în  statui de ceramică pentru grădină. Autoritățile au confiscat țigările, iar contrabandiștii au fost reținuți.

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani au descoperit în urma unei acțiuni specifice, ascunse în mai multe ornamente din ceramică pentru grădină, peste 4.100 de pachete cu ţigări, în valoare totală de peste 40.700 de lei. (CITEȘTE ȘI: CONTRABANDA DE ȚIGĂRI NE AFECTEAZĂ PE TOȚI! MILIARDE DE LEI DIN BUGETUL STATULUI SUNT PIERDUȚI ANUAL DIN CAUZA ACESTEI ILEGALITĂȚI)

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani au desfășurat,în cooperare cu Biroul de Imigrări Botoșani, o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale. Astfel, au fost oprite în apropierea localității Joldești, județul Botoșani, două autoutilitare marca Mercedes Sprinter, înmatriculate în România, în care se aflau cinci persoane, cetățeni români cu vârste între 37 și 51 de ani.

Țigări ascunse în statuete de grădină

În urma controlului amănunțit efectuat asupra autoutilitarelor, au fost observate mai multe statuete din ceramică pentru grădină, atrăgând atenția faptul că acestea emanau un puternic miros de vopsea proaspăt aplicată, iar la baza acestora au fost observate urme proaspete de ipsos. În urma înlăturării bazei de ipsos, în interiorul statuetelor au fost descoperite mai multe pachete cu țigări. (VEZI ȘI: INFRACȚIUNILE ”OBIȘNUITE” NU SE OPRESC NICI ÎN STARE DE URGENȚĂ! UN BĂRBAT A FOST PRINS ÎN TIMP CE VINDEA ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ PE STRADĂ)

Astfel, în urma controlului au fost găsite 4.115 de pachete cu ţigări (82.300 ţigarete), în valoare de 40.730 de lei, cantitate ce a fost ridicată, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor și cele două mijloace de transport utilizate în activitatea infracţională, în valoare de aproximativ 39.200 lei.

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a declarat comisarul de poliţie Minodora Răcnea, purtător de cuvânt S.T.P.F. Botoşani