Confesiunile soțului bloggeriței Prințesa Urbană după ce tatăl său a murit ucis de COVID-19: „În Suceava este epicentru prostiei galactice”

Publicat: 04/05/2020 | 17:28

Fosta jurnalistă Ioana Chicet-Macoveiciuc, actualmente celebra bloggeriță Prințesa Urbană, a postat pe site-ul să un text scris soțul său, al cărui tată a murit de curând, în Spitalul Județean Suceava, ucis de COVID-19.

Bărbatul povestește că tatăl său a fost o persoană cu risc mare de infectare, iar virusul l-ar fi luat de la centrul de dializă unde mergea, care nu ar fi respectat nicio regulă a carantinei încă de la începutul ei.

„Deși știam că șansele lui de supraviețuire în caz că ia boala nu sunt grozave, totuși despre șansele lui de infectare eram moderat optimist, adică le evaluam ca fiind rezonabil de mici.

Asta deoarece el știa că are risc mare, deci nu se punea problema să se expună aiurea, nici el și nici mama mea nu au umblat prin oraș de exemplu, nu s-au văzut cu nimeni și așa mai departe.

Singurul loc în care mergea pentru că era nevoit să o facă era la centrul de dializă, dar m-am gândit că toată lumea de acolo știe că sunt cei mai vulnerabili, deci atât pacienții cât și personalul își vor lua cele mai dure măsuri de siguranță. Și când zic „mergea” vreau să zic că venea mașina centrului să îl ducă și să îl aducă, deci contact cu altcineva decât cu pacienții și personalul centrului nu a avut”, scrie bărbatul în postare.

Coșmarul, însă, a continuat

Din păcate, coșmarul cel mai mare a devenit într-un timp extrem de scurt să devină o realitate greu de digerat. „Tatăl meu a mers pe 30 martie la dializă, a început dializa și înainte să ajungă la jumătatea ei (durează cam 5 ore), a fost depistat cu temperatură.

Ce a făcut mirobolantul personal de acolo? L-au scos imediat de la dializă și l-au dus într-o altă cameră, să aștepte salvarea. Rezultatul? A așteptat 6 ore să vină salvarea, singur într-o cameră și fără dializa pe care ar fi putut să o termine liniștit. Pentru cine nu știe, pacienții care au nevoie de dializă mor în câteva zile dacă nu fac dializa.

De ce au luat decizia de a întrerupe dializa și de a-i pune în pericol viața, deși era ușor de bănuit că salvarea nu vine mai devreme de câteva ore, că în acel moment spitalul nu are personal și că nimeni nu se ocupă de pacienți, nici cât să le dea o cană cu apă, darmite să le facă dializă? Iar din punctul de vedere al infectării nu mai era nimic de făcut, că doar virusul îl dai și înainte să ai simptome. Nu știe nimeni de ce, dar e ușor de bănuit de ce: pentru că sunt proști”, mai povestește bărbatul.

Cei mai proști oameni

Deși este suceaven, bărbatul este că la Suceava sunt cei mai proști oameni din lume: „Nu vreau să spun că toți oamenii din Suceava sunt proști, pentru că nu e adevărat, cunosc eu personal cel puțin 2 oameni inteligenți de acolo. Nu vreau să spun nici că oamenii inteligenți sunt minoritari în Suceava, deși e evident că așa este. În definitiv, proștii viețuiesc peste tot și sunt majoritari cam peste tot. Ce vreau să spun însă este că proștii din Suceava sunt absolut speciali pentru că sunt cei mai proști proști din lume și din galaxie”.

Imagine de fernando zhiminaicela de la Pixabay

Citește mai mult AICI