Conducerea județului Maramureș, în autoizolare în clădirea Prefecturii

Publicat: 13/03/2020 | 15:46

Conducerea județului Maramureș s-a autoizolat în corpul A al clădirii Prefecturii. Aici a avut loc, joi, învestirea în funcție a noului subprefect, Oana Oșanu, eveniment la care a participat și secretarul de stat Ionel Bogdan. El este unul dintre cei care au luat contact cu senatorul PNL Vergil Chițac, depistat pozitiv pentru coronavirus. Cei doi au participat la ședința biroului Permanent al PNL, acum câteva zile.

Toți cei care au fost prezenți la ședința de învestire în funcție, dar și cei care s-au aflat vineri dimineață în clădirea Prefecturii Maramureș au intrat în autoizolare, după ce a fost făcut public faptul că senatorul este infectat, iar unul din contactele sale a fost contact comun cu cei din conducerea județului. (VEZI ȘI: Andreea Marin a făcut o scrisoare deschisă către Victor Costache şi Marcel Vela)

Pe lângă aceștia, au mai rămas izolați în clădirea Prefecturii șeful DSP – Rareș Pop, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș, Dan Bucă, dar și șeful IPJ Maramureș și șeful Jandarmeriei Maramureș, care urmează să fie testați pentru Covid-19.

Clădirea va fi complet dezinfectată

Ulterior, conducerea județeană a transmis un comunicat de presă în care situația este explicată mai pe larg. „Deoarece prefectul și subprefectul de Maramureș au fost prezenți la muncă în cursul zilei de vineri, 13 martie, aceștia intrând în contact direct cu Ionel Bogdan, situație care se aplică și șefului DSP Maramureș, Rareș Pop, iar ulterior au avut discuții cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, întreg Corpul A al Palatului Administrativ a intrat în izolare, aici aflându-se, în acest moment, președintele CJ Maramureș, prefectul și subprefectul de Maramureș, șeful Poliției Județului, șeful DSP Maramureș, dar și angajați ai celor două instituții care își desfășoară activitatea în Corpul A”, arată comunicatul de presă.

În ceea ce privește Corpul B al Palatului Administrativ, acesta a fost evacuat, urmând să se treacă la dezinfectarea completă a clădirii. Pentru eliminarea oricărui risc infecto-contagios, toți cei care s-au aflat vineri, 13 martie, în Corpul A, vor rămâne izolați în incinta clădirii până la sosirea primelor rezultate în cazul lui Ionel Bogdan. Totodată, se face un apel ca toți cei care au participat joi, 12 martie, la ceremonia de învestire a subprefectului să se autoizoleze la domiciliu până la noi rezultate. (NU RATA: O femeie de 103 ani s-a vindecat de coronavirus în doar 6 zile)