Conducătorii de la Antena 1 au luat o decizie radicală! Privește mulți fani ai emisiunilor Asia Express, iUmor sau Chefi la Cuțite

Publicat: 01/03/2020 | 16:59

Conducătorii de la Antena 1 au luat o decizie radicală! Privește mulți fani ai emisiunilor Asia Express, iUmor sau Chefi la Cuțite. Totul s-a întâmplat recent.

Abonamentul pentru AntenaPlay, mai scump cu 10 lei. AntenaPlay costă 19.99 lei, din luna februarie 2020. Scumpirea de abonament se aplică, însă, abonaților noi. Cei care aveau până acum abonament la AntenaPlay vor plăti tot 10 lei, ca și până acum.

De asemenea, rămâne neschimbat și abonamentul prin SMS și Paypal. Costul său este de 3 euro plus TVA pe lună, potrivit paginademedia.ro.

Un serial întreg a fost scos de pe toate platformele de difuzare, o decizie în premieră pentru piața românească. Două scenariste din Turcia au avut câștig de cauză în fața Antenei Group într-un proces privind drepturi intelectuale asupra serialului ”Fructul oprit”.

Curtea de Apel a obligat Antena Group să retragă de la difuzare serialul Fructul Oprit, inclusiv de pe Antena Play, și să înceteze să exploateze această producție. Decizia Curții a fost luată pe 15 ianuarie și este definitivă. Antena Group a fost acționată în judecată de scenaristele Aycan Ece Yoren și Melek Gencoglu, care au lucrat împreună, în 2008, la scenariul telenovelei „Aşk-ı Memnu’” („Iubire ascunsă”), inspirată din aceeași carte după care s-a făcut și serialul „Fructul oprit”.

Cele două au deschis acțiunea, pe 30 ianuarie, la Tribunal București, o ordonanță președințială care avea ca materie „Proprietatea intelectuală”. În primă instanță, cele două au pierdut, însă au atacat decizia Tribunalului București la Curtea de Apel, iar instanța a admis apelul scenaristelor. Serialul ”Fructul oprit” deja nu se mai poate vedea pe Antena Play. Mai apar câteva episoade din sezonul al doilea, însă nici acelea nu mai pot fi accesate, potrivit Paginademedia.

„Ne-am inspirat dintr-un roman turcesc, după care s-au făcut două adaptări, iar cea mai recentă ecranizare a atins audiențe record. Încercăm să recreem povestea de dragoste absolut extraordinară și sperăm ca îi va ține pe telespectatori cu sufletul la gură. Filmările nu se desfășoară într-un studio de televiziune, așa cum se obișnuiește, ci în locuințe reale din România”, spunea atunci Radu Grigore, care s-a ocupat împreună cu Simona Macovei de scenariul producției.