Condițiile teribile în care sunt ținuți românii în aeroportul din Cluj! „Lipsă de respect, de igiena, de orice”

Publicat: 05/04/2020 | 15:19

Cetățenii români care s-au întors în țară, din Anglia sunt ținuți în condiții mizere în aeroportul din Cluj.

Aici se află 1000 de români care se plâng de câte de prost este gestionat situația și de mediul în care sunt obligați să stea. Aceștia au fost preluați de către autorități și abandonați într-o sală improvizată de așteptare. Pare că nimeni nu se ocupă de ei, sunt lăsați fără mâncare și fără nici un răspuns. (CITEȘTE ȘI: POVESTEA DOCTORIȚEI CARE S-A ÎNTORS ÎN SPITAL SĂ LUPTE ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI, DEȘI ARE DOAR UN PLĂMÂN. CORINA MANIU: “NU M-AM GÂNDIT SĂ RENUNŢ”)

„Am fost luat de la ora 3 de la aeroport de la sosiri, dus într-o sală a sporturilor, un loc plin de gunoaie, suntem cu copilul care are un an și două luni. Am pus un geamantan pe jos și l-am culcat acolo. Nu am mâncare pentru copil și nici eu nu am mâncat de ieri nimic. Am fost luați în trei tranșe, am ajuns aici și mai erau niște oameni aduși înaintea noastră. Suntem cam 1000 de persoane. Lipsă de respect, de igiena, de orice. Doar domnii jandarmi au vorbit cu noi, din mașină, stăteau cu măștile.

Am completat o cerere înainte să trecem vama, ne-a luat în evidență și cam atât. Am ajuns în aeroport, am trecut pe lângă un aparat care ne-a lua temperatura. Era și o doamnă gravidă și cu un copil de 3 ani.

Eu aștept să mi se zică, să vină o mașină de la SMURD să ne duca pe fiecare în județul respectiv. Habar n-am. Nu se compară cu cei din Anglia, acolo am avut prioritare de trecere, acolo am stat 14 zile în carantină înainte să vin în țară. Nu am nicio hârtie, a fost autoizolare, nu am fost testat și nu am cum să certific”, a mărturisit unul bărbat, conform realitatea.net.