Condițiile impuse de UE pentru relaxarea măsurilor. Ce trebuie să îndeplinească România

Publicat: 24/04/2020 | 18:27

Condițiile impuse de UE pentru relaxarea măsurilor. Ce trebuie să îndeplinească România. Doctorul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie al Societății Naționale de Medicină a Familiei, a dezvăluit totul.

”Trebuie să spunem foarte clar că în acest moment există o foaie de parcurs pe care au elaborat-o specialiștii de la Comisia Europeană și care prevede cel puțin trei condiții pentru a putea să începem măsurile de relaxare.

Prima dintre acestea o reprezintă numărul de cazuri care trebuie să fie descrescător, adică să trecem pe o pantă descendentă. A doua măsură se referă la capacitatea de spitalizare, dar nu numai. Adică trebuie să avem un număr de paturi disponibil pentru ca în cazul în care vor reapărea creșteri în numărul de îmbolnăviri, atunci spitalizarea să fie capabilă să facă acest lucru. Dar e vorba de așezarea sistemului sanitar astfel încât să poată face față noii situații.

A treia măsură foarte importantă o reprezintă capacitatea de testare. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l avem atunci când vom relaxa se va referi la a cunoaște exact care este circulația în teritoriu”, a spus medicul Gindrovel Dumitra la Antena 3.

Până astăzi, 24 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.817 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 552 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova, au decedat. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE LUDOVIC ORBAN! MĂȘTILE PENTRU ELEVI SUNT OBLIGATORII ȘI VOR FI ASIGURATE DE AUTORITĂȚI)

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 321 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 241 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.251 de persoane. Alte 27.410 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 121.602 de teste. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 389 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.573 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.