Concursul Eurovision 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus! Este o premieră în istoria prestigioasei competiţii

Publicat: 18/03/2020 | 16:49

Organizatorii concursului Eurovision au decis să anuleze ediţia din acest an din cauza pandemiei de coronavirus. Acest lucru este o premieră în istoria concursului muzical, vechi de 64 de ani.Eurovision Song Contest 2020 trebuia să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

Citeşte şi: Cercetătorii germani au anunţat că pandemia de coronavirus va dura 2 ani! Ce au spus despre numărul persoanelor infectate cu COVID-19

Concursul Eurovision 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus

Potrivit mesajului, organizatorii Eurovisionului au încercat să găsească soluții ca să nu anuleze desfășurarea concursului, însă nu au reușit din cauza situației crizei provocată de virusul ucigaş din China în ţările din Europa.

“Vă anunțăm cu regret anularea concursului Eurovision 2020 de la Rotterdam. În ultimele săptămâni, am analizat mai multe alternative pentru a putea desfășura acest eveniment.

Cu toate acestea, incertitudinile create de epidemia de COVID-19, în Europa, precum și restricțiile impuse de guvernele țărilor participante, au dus la această decizie extrem de dificilă a Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) de a anula evenimentele planificate. Sănătatea artiștilor, a personalului, a fanilor și a vizitatorilor, precum și situația din Olanda, Europa și lume este în centrul acestei decizii”, au transmis într-un comunicat de presă oficialii concursului Eurovision 2020.

Citeşte şi:

În declaraţia de presă au mai fost afirmate următoarele aspecte: “Suntem foarte mândri că Eurovision a unit audiențele an de an, fără întreruperi, timp de 64 de ani. Și noi, la fel ca milioanele de fani din întreaga lume, suntem foarte triști că evenimentul nu se va mai desfășura în luna mai”.

Citeşte şi: Mihai Trăistariu o ironizează pe Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2020: “E mare risc să trimiți un copil nepregătit, necopt”

Organizatorul prestigioasei competiţii a mai precizat că va continua discuțiile cu administrația orașului Rotterdam pentru ca evenimentul să se desfășoare în 2021.

România urma să participe la concursul muzical Eurovision, având-o desemnată drept reprezentantă pe cântăreaţa Roxen, cu piesa “Alcohol You”, artistă reprezentată de Global Records.

Citeşte şi: Care este semnificația piesei “Alcohol You”, cântată de Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2020