Companiile aeriene anunță scumpiri majore pentru biletele de avion! Se vor mări preţurile cu 50%, pentru a implementa măsurile de distanţare socială

Publicat: 07/05/2020 | 17:17

Efectele pandemiei de coronavirus sunt resimțite în toate direcțiile, iar majoritatea lucrurilor s-au schimbat. În ceea ce privește zborurile cu avionul o să existe noi proceduri și o să se impună măsuri sporite pentru protecția oamenilor. Aceste schimbări o să fie resimțite în prețul plătit de călători pentru un bilete de avion.

Conform experţilor pandemia va aduce schimbări de lungă durată pentru industria aeriană, inclusiv prețuri mai mari ale biletelor și timpi mai lungi de așteptare în aeroport, potrivit secretflying.com. (CITEȘTE ȘI: CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU L-A VIZITAT PE DORIAN POPA LA VILA DIN DOMNEȘTI. CE CADOU DE CASĂ NOUĂ I-A ADUS JURATUL DE LA ”CHEFI LA CUȚITE”)

Șeful IATA (International Air Transport Association), Alexandre de Juniac a anunțat că tarifele vor crește cu 50%, din cauza măsurilor de distanţare socială pe care companiile aeriene vor fi nevoite să le impună. (VEZI ȘI: IMAGINI REVOLTĂTOARE CU ROMÂNI ÎNTORȘI DIN STRĂINĂTATE: “STĂM ÎNGRĂMĂDIȚI CA ANIMALELE! 80 DE PERSOANE ÎNTR-UN AUTOBUZ”)

Cele mai multe companii au decis să lase scaunul mijlociu liber, pentru a se asigură că pasagerii vor rămâne la o distanță sigură unul de celălalt. Mai multe schimbări intervin  și în modul de desfășurarea a cursei. Astfel, experții sugerează că mesele în zbor vor arăta altfel odată ce pandemia va trece. Revistele și meniurile de hârtie vor dispărea, aşa cum se va întâmpla şi cu alcoolul vândut la bord.

Chiar mai mult, unele companii, prin care Delta Airlines, își încurajează pasagerii să-și împacheteze propria mâncare pentru a reduce contactul fizic dintre aceștia și însoțitorii de zbor.

Însă analiștii avertizează că aceste schimbări și majorarea cu 50% a prețului unui bilet de avion o să atragă cu sine și o scădere simțitoare a numărului pasagerilor. Se preconizează că în acest an o să fie  cu 1,5 miliarde de pasageri mai puțin faţă de anul 2019. Iar pierderile financiare se estimează a fi de 273 miliarde de dolari.