Compania naţională producătoare de armament Romarm va produce măşti chirurgicale

Publicat: 14/04/2020 | 17:07

Epidemia de coronavirus continuă să facă victime în întreaga lume și în România. În acest context sistemul medical este suprasolicitat și există o nevoie mare de echipamente de protecție.

Astfel, s-a luat o hotărâre potrivit căreia compania naţională producătoare de armament Romarm va realiza măşti chirurgicale. Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunţat instalarea unor echipamente automatizate pentru trei linii de producţie a respectivelor măşti. (CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ PARLAMENTUL NU VOTEAZĂ JOI DECRETUL LUI KLAUS IOHANNIS. SE MAI PRELUNGEŞTE SAU NU STAREA DE URGENŢĂ?)

„Astăzi la Romarm, companie din portofoliul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, se instalează echipamentele automatizate pentru trei linii de producţie de măşti chirurgicale”, a precizat Virgil Popescu într-o postare publicată pe Facebook.

Conform ministrului Economiei, Romarm va putea produce 500.000 de măşti chirugicale pe zi, până la sfârşitul lunii aprilie. (VEZI ȘI: ROMÂNCĂ DE 24 DE ANI, INFECTATĂ CU CORONAVIRUS: ”APĂ NU PRIMIM. MÂNCAREA E CA DE SPITAL. ASISTENTELE, DE NOTA 10”)

„Totodată, echipamentul necesar pentru linii de producţie de măşti tip FFP2, pentru spitale, va ajunge în România după Paşte, după care va fi instalat la Romarm. Împreună facem România bine”, a mai  declarat ministrul Popescu.