Comisia Europeană solicită ridicarea interdicţiile pentru exportul de medicamente

Publicat: 08/04/2020 | 20:35

În contextul pandemiei de coronavirus mai multe state au închis granițele pentru exporturi. Însă acest lucru nu o să mai dureze mult, mai ales în cadrul Uniunii Europene, unde deja a fost solicitată eliminarea interdicțiilor pentru transportul de medicamente.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut miercuri statelor membre ale UE să elimine interdicţiile privind exportul de medicamente pentru a evita lipsuri în aprovizionarea cu aceste produse în blocul comunitar, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres. (CITEȘTE ȘI: MEDICII DIN DEVA AU AJUNS LA CAPĂTUL PUTERILOR: ”APROXIMATIV 100 DE CADRE MEDICALE LUCREAZĂ DE 10 ZILE, 24 DE ORE DIN 24”)

„Solicităm guvernelor naţionale să ridice orice interdicţie de export a medicamentelor. Astfel de restricţii pot conduce la lipsuri în alte părţi ale UE”, se arată într-o declaraţie emisă de executivul comunitar, care mai solicită statelor membre să evite stocarea de medicamente. (VEZI ȘI: DE CE ACOLO SUNT CEI MAI PUȚINI MORȚI DE COVID-19? MEDICUL OLGA SIMIONESCU OFERĂ EXPLICAȚIA)

Mai multe state din cadrul UE au oprit exportul pentru o mulțime de medicamente, pentru a putea fi mai bine pregătite în contextul pandemiei de coronavirus. Nu au mai fost exportate în special medicamente destinate tratării pacienţilor împotriva virusului COVID-19, inclusiv hidroxiclorochină, analgezice sau miorelaxante.