Comisia Europeană a „interzis” concediile în 2020! Mesajul Ursulei von der Leyen: „Așteptați înainte de a va face planuri!”

Publicat: 14/04/2020 | 18:41

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a sfătuit pe cetățenii UE să nu își facă planuri de vacanță pentru această vară pentru că în acest moment nu se pot da pronosticuri privind pandemia de coronavirus.

Pandemia noului coronavirus a provocat cel puţin 112.510 de decese la nivel mondial de la apariţia sa în luna decembrie în China, potrivit unui raport întocmit de AFP din surse oficiale.

„Recomand să așteptați înainte de a va face planuri. Nimeni nu poate face acum pronosticuri fiabile pentru iulie și august”, a apreciat Von der Leyen, într-un interviu publicat în ediția duminicală a cotidianului german Bild.

Măsuri în Germania

Guvernul german a adoptat o hotărâre potrivit căreia, în cazul în care o persoană se vede nevoită să anuleze un concediu rezervat, va primi un voucher pe care să-l poată folosi pentru o altă perioada, însă nu îi vor fi înapoiați banii.

În acest fel, se încearcă reducerea la maximum a efectelor asupra sectorului turistic pe care le-ar presupune anulările în masă.

Von der Leyen a manifestat un oarecare scepticism față de această măsură și a amintit că, la nivel european, prevalează principiul de a-i oferi clientului ambele opțiuni.

Șefa executivului european a explicat că operatorii din sectorul turistic pot acordă prioritate voucherelor și își pot sfătui clienții să opteze pentru ele, însă fără să-i împiedice să-și ceară banii înapoi, dacă această este dorința lor.

Imagine de David Sanchez de la Pixabay