Comemorare sau vandalism? Amenzi după ce mai mulți suporteri au aprins torțe la Crucea Eroilor Caraiman

Publicat: 29/06/2020 | 13:16

Un gest al unor suporteri care sunt grupaţi sub denumirea generică Peluza Sud Steaua a stârnit revoltă după ce pe paginile de socializare au apărut imagini cu aceştia în timp ce au aprins torţe la Crucea Eroilor Caraiman. Jandarmeria anunţă amenzi.

Scenele s-ar fi petrecut duminică, atunci când mai mulţi suporteri Steaua Sud au urcat pe muntele Caraiman şi au aprins torţe, spun ei, pentru a comemora eroii „care au luptat pentru reîntregirea Neamului Românesc”. Aceştia s-au filmat şi s-au fotografiat în acele momente. (CITEȘTE ȘI: BĂTAIE GENERALĂ LA UN MECI DISPUTAT ÎN ARGEȘ, DUPĂ CE SUPORTERII AU INTRAT PE TEREN)

Turiştii s-au arătat însă revoltaţi de gestul lor. Deşi au vrut să fie o comemorare, cei veniţi să admire peisajul i-au acuzat de vandalism. Pe Facebook au fost publicate mai multe imagini în care apar şi stickere aplicate de aceştia pe marcajele montane. Ghizii montani susţin că au acoperit informaţii esenţiale pentru turişti cu abţibildurile aplicate.

Zeci de suporteri, trei amenzi

Suporteri au făcut publică inițiativa lor pe pagina oficială de Facebook. Aceştia au declarat: „Crucea comemorativă a Eroilor Români, iniţiată de regele Ferdinand I şi de regina Maria, reprezintă unul dintre simbolurile unităţii naţionale, ale sacrificiului pentru înfăptuirea acesteia și un omagiu adus eroilor, care şi-au jertfit viaţa în Primul Război Mondial. Pe 28.06.2020, noi, Peluza Sud, cei care nu uităm, am fost la Crucea Eroilor, de pe Muntele Caraiman și i-am omagiat pe eroii care au luptat pentru reîntregirea Neamului Românesc”.

În acest caz a fost sesizată şi Jandarmeria Prahova. Oamenii legii spun că încearcă să-i identifice pe suporteri şi că până acum s-a stabilit că vor fi sancţionate trei persoane. Nu au precizat însă care o să fie sancţiunile, ci doar că suporterii au fost paşnici şi au strâns gunoaiele şi resturile de la torţe. (VEZI ȘI: OPT SUPORTERI AI DINAMO, REȚINUȚI DUPĂ BĂTAIA DIN CENTRUL TIMIȘOAREI)

Nu la fel de îngăduitori au fost şi iubitorii muntelui care cer sancţiuni drastice.