Comandament de urgenţă la Primăria Bucureşti, pe tema cazurilor de coronavirus

Publicat: 08/03/2020 | 20:54

În România au fost confirmate până în prezent 15 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Așa că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat pentru luni, la ora 10, un comandament de urgenţă pe tema cazurilor de coronavirus.

Deși Gabrilea Firea a precizat că, în acest moment, nu sunt motive de îngrijorare în ce priveşte răspândirea noului virus gripal este bine să prevenim şi să evită, aglomeraţiile. „Trebuie evitate zonele aglomerate, că nu prevenim infectarea, dacă luăm cantităţi mari de alimente din magazin”, a spus Firea.

În ceea ce privește situația din București, în prezent sunt confirmate două cazuri de infectarea cu noul coronavirus, iar oamenii au fost izolați în carantină. În Capitală, Primăria a pus la dipoziție o clădire în care oamenii pot sta în carantină. În acest spațiu pot fi găzduite până la 50 de persoane.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a anunțat că până duminică, în România 15 persoane sunt în carantină instituționalizată, iar 12.734 de persoane se află în auto-izolare.