Colin Firth divorțează! Soţia sa a avut o relație extraconjugală în urmă cu patru ani

Publicat: 14/12/2019 | 12:18

Actorul britanic Colin Firth şi soţia sa, regizoarea italiană Livia Giuggioli, care, anul trecut, a recunoscut că a avut o relaţie extraconjugală în 2015, divorţează, potrivit Fox News.

Colin Firth, în vârstă de 59 de ani, și Livia Giuggioli, în vârstă de 50 de ani, s-au căsătorit în 1997, după ce s-au cunoscut, cu un an înainte, pe platourile de filmare la producția BBC „Nostromo”.

Cei doi au doi copii împreună, Luca, în vârstă de 18 ani, și Matteo, în vârstă de 17 ani, și locuiesc în Italia. Firth a devenit între timp cetățean italian.

„Colin şi Livia Firth s-au despărţit.Vor rămâne prieteni apropiaţi şi uniţi în iubirea pentru copiii lor. Roagă să le fie respectată viaţa privată. Nu vor face alte comentarii pe acest subiect”, se arată într-un comunicat comun dat publicității.

În vara anului trecut, Livia Firth a decis să renunțe la acuzațiile de hărțuire aduse jurnalistului italian Marco Brancaccia, cu care a avut o relație în timp ce ea și actorul britanic au fost despărțiți, între anii 2015 și 2016. În 2017, poliția italiană a deschis o anchetă după ce Livia a depus o plângere împotriva acestuia, acuzându-l de „o înspăimântătoare campanie de hărțuire”, faptă pe care jurnalistul a negat-o. Poliția a descoperit mai multe „mesaje abuzive” în telefonul lui Brancaccia, în timpul anchetei, iar, în cele din urmă, în mai 2018, acesta a fost pus oficial sub acuzare pentru hărțuire.

Jurnalistul spunea că el și Livia Firth se cunosc din tinerețe și că au avut o aventură de 11 luni între 2015 și 2016. Relația s-ar fi încheiat după ce el ar fi făcut presiuni asupra Liviei să divorțeze de Colin Firth.

Soții Firth au confirmat, de altfel, această relație, într-un comunicat transmis presei în luna mai 2018, menționând că, între timp, s-au împăcat.

Colin Firth a devenit celebru în 1995 graţie rolului din adaptarea pentru televiziune a romanului „Mândrie şi prejudecată”. Colin Firth şi-a câştigat reputaţia unui star internaţional după ce a jucat într-o serie de producţii cinematografice cu mare succes de casă, precum seria „Jurnalul lui Bridget Jones” – în care a jucat alături de Renee Zellweger şi Hugh Grant -, musicalul „Mamma Mia!”, „Fata cu cercel de perlă”, „Pur şi simplu dragoste” şi „Pacientul englez”. Colin Firth a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru prestaţia din „Discursul regelui/ The King’s Speech” în anul 2011.