Colegul de bancă din „Liceenii” al lui Costin Mărculescu, mesaj sfâșietor de peste Ocean. „A fost un băiat de nota…”

Publicat: 12/06/2020 | 15:50

Aflat de trei decenii în America, actorul Tudor Petruț nu l-a uitat pe „fratele mai mic” Costin Mărculescu. Contactat de CANCAN.RO, interpretul lui „Șerban” din „Liceenii”, a transmis un mesaj sfâșietor la moartea fostului său coleg de filmări.

Toată lumea îl știe din filmul-fenomen „Liceenii”. Era rivalul lui Mihai (Ștefan Bănică Jr) la inima Danei (Oana Sârbu). Este vorba despre carismaticul și talentatul actor Tudor Petruț, plecat de 30 de ani în SUA, California. Nepotul regretatului Emanoil Petruț a îmbinat în America trei meserii, fiind profesor de matematică, actor și regizor. (NU RATA: “Liceenii”, după 33 de ani! Cum arată și ce face acum Tudor Petruț, actorul care l-a interpretat pe Șerban, personajul negativ al filmului)

„Fire de boem, și-a găsit și clădit calea artistică singur”

„Colegul meu de bancă din «Liceenii» Costin Mărculescu a fost un băiat de nota zece… Avea când o naivitate fermecătoare, când o profunzime poetică, dar întotdeauna un zâmbet molipsitor. 

Era un puști pe vremea liceenilor și noi l-am tratat întotdeauna ca pe fratele mai mic, care trebuie încurajat și susținut. 

Fire de boem, și-a găsit și clădit calea artistică singur și și-a susținut cariera cu talent și elan. Și cu același zâmbet molipsitor”, ne-a declarat Tudor Petruț.

„O să ne lipsești din gașcă, Costin Mărculescu…”

Cei doi prieteni au reluat legătura după multă vreme și au făcut schimb de fotografii.

„Ne-am regăsit după mulți ani în lumea digitală, despărțiți de timp și de continente. Ne-am trimis glume și amintiri din tinerețe.

Tudor Petruț și Costin Mărculescu au fost colegi de bancă în
Tudor Petruț și Costin Mărculescu au fost colegi de bancă în „Liceenii”

Am fost din nou colegi de bancă, din două lumi îndepărtate. Am schimbat fotografii mai recente. El a păstrat același chip luminos și plin de  energie. 

Și același zâmbet molipsitor. O să ne lipsești din gașcă, Costin Mărculescu…”, a mai spus Tudor Petruț. (VEZI ȘI: „Șerban” din „Liceenii” anunță continuarea filmului-fenomen. „Să găsim surse de finanțare și să intrăm în…”)

A fost găsit mort în casă

Costin Mărculescu a fost descoperit fără suflare în locuința în care stătea cu chirie, după un apel la 112. Era mort de câteva zile, fiind găsit în cadă.

Trupul neînsuflețit al lui Costin Mărculescu a ajuns la INML, la scurt timp după ce a fost descoperit, iar acolo i s-a făcut autopsia. Legiștii au desoperit că actorul a murit după ce a suferit un infarct.

Fosta iubită a actorului a făcut mărturisiri tulburătoare, la biserica unde a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costin Mărculescu. (CITEȘTE ȘI: COSTIN MĂRCULESCU A MURIT. PRIMELE IMAGINI DE LA LOCUINȚA ACTORULUI VIDEO)

”Să-l văd în situația asta… Nu mă așteptam! Am vorbit pe Facebook, dar nu știam care este situația lui. Că se simte rău, că nu este bine, că are depresie. Știam de mai mult timp că e bolnav cu inima. Și când era cu mine făcea atacuri de panică și se simțea rău.

Costin Mărculescu a fost găsit mort în casă
Costin Mărculescu a fost găsit mort în casă

Chemam Salvarea pentru că nu știam ce să-i fac noaptea, dar nu aș fi crezut că o să ajungă în situația asta. Chiar m-a luat, așa, prin surprindere. Chiar n-am putut să dorm toată noaptea. Am rămas șocată. Am stat un an jumătate la el în casă. Zi și noapte, am dormit împreună”, a declarat Cristina Canela pentru CANCAN.RO.

Cine a fost Costin Mărculescu

Costin Mărculescu s-a născut în 29 iunie 1969 la Craiova și a debutat în televiziune în anul 1984, la vârsta de 15 ani, în două piese de teatru televizate. El a mai apărut în mai multe filme, precum „Al patrulea gard lângă debarcader” (1985) și „Liceenii” (1986). În „Liceenii” a jucat alături de Ștefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tudor Petruț, Cesonia Postelnicu, Ion Caramitru, Tamara Buciuceanu și George Ivașcu.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)