”Colectiv” – primul film documentar românesc va apărea în cinematografele din București la sfârșitul lunii februarie

Publicat: 19/02/2020 | 15:30

Noaptea incendiului care a cutremurat o țară întreagă pe data de 30 octombrie 2015 va putea fi ”retrăită” prin intermediul un film documentar intitulat ”Colectiv”. Cele peste 100 de minute prezentate  oferă în premieră  amănunte – cheie din culisele celui mai îngrozitor eveniment din ultimii 30 de ani care a avut loc în București.

Mult așteptatul documentar va apărea în cinematografele din București pe data de 28 februarie, 2020.  În film vor apărea și își vor spune părerile atât jurnaliști, avertizori de integritate, cât și  pacienți arși și oficiali din Guvern. Potrivit producătorilor, întregul documentar dezvăluie  fără compromisuri o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării.

„Colectiv” este primul documentar românesc selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția și va fi prezentat în secțiunea „Out of competition”.

Premiera filmului – documentar a avut loc marți, 18 februarie, la Cluj-Napoca

Prima difuzare a filmului ”Colectiv” a avut loc în cinematograful ”Florin Piersic” din Cluj-Napoca. Toate biletele au fost vândute, iar la finalul filmului spectatorii s-au ridicat în picioare și au aplaudat minute în șir, potrivit Mediafax.

Regizorul filmului, Alexandru Nanau a declarat că a ales ca premiera să aibă loc la Cluj-Napoca și nu București, pentru că în orașul transilvănean sunt mult mai mulți tineri care vibrează la astfel de pelicule.

”Știam că aici este un public care e tânăr și vibrează, este o universitate aici. La București vom avea destule ocazii pentru a merge ulterior. Pentru noi a fost fantastic. Liniștea care s-a lăsat după film timp de 5 minute, cât a curs genericul, a fost ca într-o biserică și, cumva, ne încurajează că filmul într-adevăr comunică cu oamenii și mai ales cu publicul atât de tânăr. ”, a spus Nanau pentru Mediafax.