Codul galben a făcut ravagii în România. Copaci prăbușiți, drumuri blocate și mașini avariate. FOTO

Publicat: 18/05/2021 | 17:52

România este până la ora 23.00 sub atenționare cod galben, iar efectele se simt deja în mai multe județe din țară. Zeci de copaci au fost doborâți precum popicele, au blocat circulația și au avariat mașini.

În Argeș, pompierii au intervenit de urgență, după ce doi copaci s-au prăbușit în localitățile Topoloveni și Pârvu Roșu. În Topoloveni, copacul a avariat patru autoturisme dintr-o parcare. Autoturismele au fost strivite. Din fericire nu au fost victime. La Pârvu Roșu, copacul a căzut pe carosabil.

În Dâmbovița, din cauza fenomenelor meteorologice manifestate prin vânt puternic, mai multe echipaje de pompieri au acționat pentru degajarea unor copaci cazuți peste cabluri electrice sau pe căile de comunicații rutiere. Astfel, s-a intervenit în localitățile: I.L. Caragiale unde a fost afectată rețeaua electrică, Pucioasa, unde un copac a căzut pe un autoturism și Târgoviște.

Un alt echipaj de pompieri de la Detașamentul Târgoviște a intervenit pe DJ 711, între Comișani și Racovița, pentru înlăturarea de pe carosabil a unui copac căzut, tot din cauza vântului puternic.

Detașamentul de pompieri Găești acționează în doua locatii, prima în comuna Cobia pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un transformator electric și a doua în satul Ionești pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscată. La Titu, un stâlp s-a prăbușit peste o locuință.

Pe DJ 504 Giurgiu – Vieru un copac a fost doborât de vânt

Pe DJ 504 Giurgiu – Vieru un copac a fost doborât de vânt și a căzut pe partea carosabilă. Drumul a fost blocat pe ambele sensuri de mers.  Pompierii au acționat pentru înlăturarea copacului, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță.

Totodată, din cauza vijeliei, în curtea Spitalului de Urgență Giurgiu, un brad punea în pericol siguranța trecătorilor. Copacul era parțial scos din rădăcini din cauza vântului și putea cădea în orice moment. Personalul medical a solicitat intervenția pompierilor, care s-au deplasat la fața locului cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială de stingere cu apă și spumă. Pentru înlăturarea riscului, bradul a trebuit să fie tăiat.