Cod roșu de inundații pe râul Motru. Pompierii mehedințeni au acționat în sprijinul cetățenilor

Publicat: 05/01/2021 | 10:22

Cod roșu de inundații în Mehedinți. Pompierii au intervenit luni noapte pentru evacuarea apei din două curți.

Ca urmare a manifestării avertizărilor hidro-meteorologice cod portocaliu și roșu, din această noapte, până la această oră, pompierii mehedințeni au acționat cu mijloacele specifice pentru evacuarea apei din două curți și un beci, în localitățile Dr.Tr.Severin, Tarnița și Prunișor, dar și pentru evacuarea apei din pasajul Halânga, pe DN 67.

În cooperare cu membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Baia de Aramă, în localitatea Tarnița, pompierii au amenajat un dig din cca. 100 de saci cu nisip, pentru a devia cursul apei și a proteja gospodăriile cetățenilor.

Totodată, în sprijinul cetățenilor au intervenit și comitetele locale pentru situații de urgență din localitățile Strehaia și Corcova, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie și o fermă de animale.

Ca urmare a informării primite de la operatorul de distribuție a energiei electrice, LEA MOTRU-ILOVĂȚ a fost afectată parțial cu 44 de abonați, echipa de intervenție a operatorului de energie acționând în continuare pentru remedierea situației. I.S.U. Mehedinți împreună cu S.G.A.

Mehedinți au monitorizat permanent situația operativă de la nivelul județului. Totodată, s-a luat măsura înștiințării prin RO-ALERT a populației din localitățile Baia de Aramă, Broșteni și Florești.

În continuare, pompierii mehedințeni împreună cu autoritățile locale și instituțiile județene cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații continuă misiunile de sprijinire a populației pentru diminuarea efectelor produse de fenomenele hidrologice, precum și cele de monitorizare pentru luarea măsurilor ce se impun în cazul apariției altor evenimente negative.