Cod roșu de inundații în Harghita! Oamenii au fost avertizați prin Ro-Alert

Publicat: 09/06/2020 | 21:32

Cod roșu de inundații în Harghita! Oamenii au fost avertizați prin Ro-Alert. Până la 2 noaptea mai e în vigoare o alertă cod portocaliu pe râurile mici din bazinele hidrografice: Homorodul Mic și Homorodul Mare, județele Harghita și Brașov.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod roşu de inundaţii pentru un râu și un pârâu din judeţul Harghita, valabilă până la miezul nopții.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod roşu de inundaţii pentru un râu și un pârâu din judeţul Harghita, valabilă până la miezul nopții. Populația a fost avertizată și prin Ro-Alert, potrivit Mediafax.

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Brădești (afluent al râului Târnava Mare), Homorodul Mare – bazin superior amonte S.H. Băile Homorod, județul Harghita. (CITEȘTE ȘI: VULPIȚA, LA UN PAS DE LEȘIN DUPĂ PROVOCAREA VIEȚII: ”AOLEU, AOLEU, DAR UNDE NE DUCE? ÎMI E FRICĂ TARE!”)

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Brădești (afluent al râului Târnava Mare).

A fost emis și un cod portocaliu

Oamenii au fost avertizați prin Ro-Alert. Până la 2 noaptea mai e în vigoare o alertă de cod portocaliu pe râurile mici din bazinele hidrografice: Homorodul Mic și Homorodul Mare, județele Harghita și Brașov. (VEZI ȘI: MĂRTURII TERIFIANTE ÎN DOSARUL „SCLAVILOR” DIN MARAMUREȘ. VICTIMELE ERAU BĂTUTE CU BICIUL, CU LOPATA ȘI CU FURCA. „DACĂ FUGI, TE OMOR… DE AICI NU MAI SCAPI”)

De asemenea, hidrologii au emis mai multe avertizări cod galben pentru râuri din Botoșani, Suceava, Iași, Maramureș, Bistrița – Năsăud, Cluj, Harghita, Mureș, Neamț, etc.