Cod portocaliu emis de ANM! Avertizare RO-ALERT de ploi torențiale în București

Publicat: 18/06/2021 | 20:37

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis mai multe avertizări nowcasting, de tipul Cod portocaliu, în mai multe județe din țară. Iar o avertizare RO-ALERT cod portocaliu de averse torențiale a fost transmisă vineri seară în București.

În Capitală, avertizarea de ploi torențiale este valabilă până la ora 20:30, iar aversele vor ajunge la 30-35 l/mp, potrivit avertizării prin sistemul RO-ALERT. „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Urmați instrucțiunile autorităților. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul on-line ale DSU, IGSU și ANM pentru mai multe informații”, a fost mesajul RO-ALERT pentru București. (CITEȘTE ȘI: ROMÂNIA VA FI LOVITĂ, LA NOAPTE, DE UN CICLON! SE ANUNȚĂ PLOI TORENȚIALE ȘI VIJELII)

Cod portocaliu emis de ANM! Avertizare RO-ALERT de ploi torențiale în București

De altfel, România se află sub amenințarea unui ciclon care s-a format în Marea Mediterană și a ajuns în Marea Neagră. Astfel, începând de vineri, plouă torențial, în special în zona de sud-est a țării. (NU RATA: CE PUTERE VA AVEA CICLONUL FORMAT DEASUPRA MĂRII NEGRE CARE A DAT PESTE CAP TOATE PLANURILE TURIȘTILOR)

Elena Mateescu, directorul ANM, avea să dezvăluie că este posibilă apariția fenomenelor extreme. „Ciclonul este responsabil pentru aceste cantități de precipitații însemnate încă de la începutul acestei săptămâni și cu precădere spre finele acestei săptămâni, iar în aceste 24-48 de ore vorbim de cantități importante de precipitații în zona de sud-est a țării, unde o să consemnăm valori de 40-50 l/mp, izolat 60-80 l/mp, în special pentru județele care se vor afla până mâine seară sub incidența avertizării meteorologice de cod portocaliu: Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș și Brașov”, a declarant Elena Mateescu, pentru Libertatea.

Sursa foto: pixabay.com