Cod galben de ceață în 11 județe. Vizibilitate sub 50 de metri pe mai multe artere rutiere

Publicat: 03/01/2020 | 08:45

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări cod galben de ceață pentru 11 județe din țară, vineri dimineața, din cauza acestui fenomen vizibilitatea fiind scăzută izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere. Potrivit ANM, până la ora 10.00 sunt vizate de codul galben de ceață județele Arad, Bihor, Timiș, Hunedoara, Alba, Mureș, Sibiu, Maramureș, Sălaj, Cluj și Satu Mare.

În aceste județe este ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri și pot să apară și depunere de chiciură.

Totodată, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, vineri dimineața se circulă în condiții de ceață densă, vizibilitatea fiind diminuată pe alocuri sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Arad, Bihor, Hunedoara Timiș și Caraș-Severin (DN 6 Sacu – Teregova).

De asemenea, vizibilitatea este redusă din cauza ceții, sub 200 de metri, și pe autostrada A1 Sibiu – Deva , pe tronsonul kilometric 285 (localitatea Apoldu de Jos, județul Sibiu) – 412 (localitatea Holdea, județul Hunedoara). Șoferii sunt sfătuiți circule cu viteza redusă, să evite implicarea în manevre care se pot dovedi riscante în condiții de vizibilitate scăzută și să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor.