CNA taie în carne vie! Pro TV, amendă uriaşă după ce a difuzat scene de tortură în serialul VLAD: „Este un derapaj”

Publicat: 07/05/2020 | 14:34

Consiliul Național al Audiovizualului a amendat cu 7.500 de lei postul ProTV pentru câteva scene de tortură, difuzate în serialul VLAD. CNA a considerat că scenele cu un personaj în ud primea șocuri electrice au fost un „derapaj”.

Forul a considerat că scenele respective sunt prea violente, iar minorii ar putea fi afectați de acestea. Episodul în cauză, care a avut respectivele scene, a fost difuzat la începutul lunii martie.

Cine a propus sancțiunea și cum o argumentează

Sancțiunea a fost propusă de Radu Herjeu și a trecut cu șase voturi, de la Monica Gubernat, Radu Călin Cristea, Nicolae Bălașa, Orsolya Borsos și Ramona Sorescu.

„Consider că este un derapaj. Înteleg că la 12 ani și o zi e perfect ca un copil să asiste la astfel de scene. Probabil nu știți ce se întâmplă cu un om ud care primește șocuri electrice. Nu, n-ar trebui ca la 12 ani să fii expus la așa ceva, la 15 ani.

Trebuie luată în calcul și recidiva (serialul a mai fost amendat în trecut pentru niște scena de viol). De asemenea, trebuie luată în calcul audiența. Impactul unor astfel de scene, chiar și 80 de secunde, este foarte mare”, a spus Herjeu.

Reacția postului TV

Roxana Popescu, de la Pro TV a reacționat imediat după decizia CNA. „Vlad este un serial de ficțiune și are marcajul 12. Din punctul nostru de vedere nu sunt vizibile momentele de tortură, ci reacțiile personajelor”, a spus aceasta.

Pe lângă amendă a mai fost propusă și o somație, din partea Dorinei Rusu, care nu a trecut la vot, scrie Pagina de Media.