CNA taie în carne vie, din nou! Antena 1, încărcată de amenzi! Mirela Vaida, acuzată dur: “O traumatizează pe Veronica Stegaru…”

Publicat: 05/06/2020 | 07:51

Antena 1 s-a mai ales cu o amendă din partea Consiliului Național al Audiovizualului, Vulpița din Vaslui fiind, din nou, prezentă în acest scenariu surprizător. 

Un membru al CNA  a fost de părere că această adevărată telenovelă nu este altceva decât ”un spectacol al degradării umane”. În consecință, trustul Intact trebuie să plătească o amendă de 15.000 de lei, conform deciziei luate de forul audiovizual, iar sancțiunea a fost votată în unanimitate.

„Nu se asigură, așa cum ar fi normal, protecția minorilor”, a explicat Radu Herjeu, acesta fiind cel care a și propus amenda respectivă, potrivit paginademedia.ro. Mai mult, într-una dintre reclamațiile primite la CNA, moderatoarea Mirela Vaida este acuzată că „o traumatizează pe invitata Veronica Stegaru”. Pe de altă parte, reprezentanții Antena 1 au încercat să se justifice, spunând că totul este… un serial de divertisment și ar trebui privit și analizat ca atare.

”E un serial de divertisment, marcat ca atare. Rațiunile comerciale există, nu le neagă nimeni. Nu ne asumăm promovarea unor astfel de comportamente. E un serial cu personajele carismatice care există”, au spus aceștia. (CITEȘTE ȘI: VULPIȚA, „INTERZISĂ” LA ACCES DIRECT! CNA A SANCȚIONAT GRAV ANTENA 1: „ASTFEL DE PERSONAJE NU AU NICIUN MOTIV SĂ FIE PREZENTATE CA REPERE MORALE”)

CNA  a mai tăiat în carne vie: ”Astfel de personaje nu au niciun motiv să fie prezentate ca repere morale”

Postul Antena 1 a mai fost sancționat de Consiliul Național al Audiovizualului, tot din cauza emisiunii cu Vulpița, reușind astfel, încetul cu încetul, să ajung într-un vârf al nedoritului clasament.

Membrii CNA au ajuns, în repetate rânduri, la acceași concluzie. Chiar dacă unele ”aspecte” negative au fost remediate, emisiunea ”Acces Direct” în care Vulpița era personajul principal s-a dovedit a fi un factor mediatic controversat.

„Într-adevăr, dintr-un anumit punct de vedere, edițiile pe care le-am văzut acum sunt departe de edițiile de început. Sunt departe de lucrurile care se vorbeau la început, avorturi, sex sau viol. Acum se discută despre două personaje care, din motive care-mi scapă, fascinează milioane de români. Presupun că audiențele sunt suficient de mari ca să justifice o asemenea emisiune. Problema mea este că rămâne, în opinia mea, valabil unul dintre motivele pentru care ați primit sancțiune data trecută, legat de reperele morale pe care televiziunile le oferă copiilor și adolescenților. Astfel de personaje nu au niciun motiv să fie prezentate ca repere morale și să nu îmi spuneți că nu le prezentați așa. Simpla lor prezență, non-stop, pe al treilea post de televiziune din România (ca audiență) le transformă în repere morale”, considerau membrii CNA, potrivit sursei citate mai sus. (VEZI ȘI AICI: LOVITURĂ CRUNTĂ PENTRU ANTENA 1: VULPIȚA, INTERZISĂ LA ACCES DIRECT! ANUNȚUL TRANȘANT FĂCUT DE CNA)