Cluburile Cartierului Roșu din Amsterdam, luate cu asalt în timpul crizei coronavirusului. Olandezii stau la cozi uriașe pentru a-și completa stocurile de…

Publicat: 15/03/2020 | 22:29

Cluburile Cartierului Roșu din Amsterdam vor fi închise, iar în fața magazinelor cu marijuana s-au format cozi uriașe, astăzi, deoarece Olanda a impus restricții stricte pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus, informează mediafax.ro.

Guvernul olandez a luat decizia de a închide toate restaurantele, cafenelele și școlile până pe data 6 aprilie. ”Măsura include și celebrele baruri olandeze care vând hașiș și canabis, precum și cluburile de striptease”, a declarat ministrul Sănătății din Olanda, Arie Slob.

Cartierul Roșu atrage milioane de vizitatori la spectacole de dans erotic, în cluburi și bordeluri.

„În interesul sănătății personalului și a oaspeților, conducerea nu mai consideră că este responsabil să rămânem deschiși”, a declarat Otten Groep, o companie care conduce un număr de cluburi, relatează ziarul Het Parool din Amsterdam. Numărul de infecții cu coronavirus confirmate în Olanda a crescut cu 176, până la 1.135 duminică, cu 20 de decese, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică.

Și industria olandeză a florilor a avertizat – astăzi – că se confruntă cu pierderi foarte mari din cauza comenzilor anulate chiar în una dintre cele mai aglomerate perioade ale anului.