Clorul, inamicul numărul 1 al coronavirusului! Unde e indicat să-l folosești și în ce cantitate, pentru a te proteja

Publicat: 31/03/2020 | 11:37

Epidemia de coronavirus de la nivel mondial stârnește panică în orice minut, astfel că oamenii se gândesc zilnic la tot felul de metode pentru a combate Covid-19. Specialiștii sunt de părere că utilizarea clorului ne ferește de coronavirus, căci acesta reușește să-l distrugă, dacă este folosit corect.

Specialiștii vin în ajutorul nostru și ne transmit faptul că, în lupta împotriva coronavirusului, clorul este cel mai eficient.

CORONAVIRUS | Încă trei persoane ucise de Covid-19. Bilanțul a ajuns la 68 de morți în România

Pentru a ne putea proteja de Covid-19, putem folosi clorul pe orice fel de suprafață, căci acesta omoară orice fel de virus și distruge chiar și coronavirusului. Specialiștii susțin că 200 ml de clor dizolvați în 5 litri de apă reprezintă soluția perfectă pentru a dezinfecta suprafețele și pentru a ține coronavirusul departe de casa noastră. Cu toate acestea, clorul nu este recomandat să fie folosit pe piele, pentru că poate provoca arsuri și iritații.

Coronavirusul poate fi adus în locuințe și pe talpa de la încălțăminte, așa că ideal ar fi să ținem în permanență, la ușa de la intrare, un prosop sau un covoraș special pentru intrare, stropit cu clor, pe care să ne putem șterge înainte de a păși în locuință.

Pentru folosirea clorului combinat cu apă avem nevoie ori de o lavetă cu care să ștergem suprafețele sau, mai simplu, putem aplica soluția din clor și apă cu ajutorul unui pulverizator. Inclusiv măștile de protecție se pot dezinfecta cu ajutorul clorului, dacă sunt ținute în soluție 30 de minute.