Clipe teribile la bordul unui avion Tarom! A fost aproape de prăbușire

Publicat: 01/05/2021 | 22:00

Pasagerii unei curse Tarom au trecut prin clipe de groază, înainte de aterizarea la Iași! Aeronava a fost la un pas să se prăbușească.

Aeronava care zbura pe ruta Hurghada (Egipt) – Iaşi a fost la un pas de prabuşire, după ce au apărut mari probleme chiar după decolare. Comandantul ar fi refuzat, însă, întoarcerea avionului sau să caute aterizarea pe un aeroport apropiat. Iar asta ar fi putut să coste viețile a zeci de oameni, aflați la bordul aeronavei de tip YR-BGD, denumită „Deva”.

Avionul se afla deasupra Istanbului, când problemele tehnice ar fi apărut la generator, care pur şi simplu a picat. La bordul aeronavei se afla şi un angajat din partea personalului tehnic, probabil deoarece acest tip de avion ar fi trebuit scos din funcţiune de mult timp, deoarece are aproximativ 27 de ani, scrie rtv.net. Iar în timpul zborului din Egipt până la Iaşi, avionul Tarom a trecut prin mai multe turbulențe, care i-au făcut pe pasageri să treacă prin adevărate clipe de groază. Aeronava avea să aterizeze, în cele din urmă, după o întârziere de aproximativ o oră.(CITEȘTE ȘI: INDONEZIA, ȚARA CARE PARE BLESTEMATĂ. OAMENII SUNT LOVIȚI DE MOARTE DIN TOATE PĂRȚILE: CUTREMUR, INUNDAȚII, ALUNECĂRI DE TEREN, AVION PRĂBUȘIT ÎN MARE ȘI UN NOU RECORD DE CAZURI COVID-19)

Avion prăbușit în Mureș, cu doar câteva zile în urmă

Un avion s-a prăbușit în județul Mureș, marți, în jurul orei 14:30. A fost solicitat elicopterul SMURD, iar MApN a transmis un comunicat de presă după evenimentul nefericit. (NU RATA: AVION PRĂBUȘIT ÎN INDONEZIA! PRIMELE IMAGINI CU EPAVA ÎN CARE ERAU 62 DE OAMENI)

Avionul militar este de tip MIG 21 LanceR, din cadrul Bazei 71 Aeriane Cîmpia Turzii. Efectua un zbor de instrucție, în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită. Pilotul, care a reușit să se catapulteze, este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului, dar acuză dureri lombare. În acest sens avea să fie chemat un elicopter SMURD, scrie newsbucuresti.ro.

Imediat după incindent, MApN a transmis presei un comunicat în care confirmă prăbușirea aeronavei și starea pilotului. ”Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului”, a fost comunicatul Ministerului Apărării Naționale.