Clipe de coșmar pentru două studente din Iași! Fetele au fost șantajate cu filme deocheate și amenințate

Publicat: 01/02/2020 | 22:06

Clipe de coșmar pentru două studente din Iași! Fetele au fost șantajate cu filme deocheate și amenințate.

Două studente din Iași au fost șantajate cu filme deocheate și amenințări.

Una dintre ele, în vârstă de 21 de ani, a povestit că a plătit sume importante de bani unui tânăr pentru ca acesta să nu facă publice imagini deocheate cu ea. Ultima dată când a fost contactată de individ, acesta i-a cerut 500 de lei. Pe data de 28 ianuarie, fata, îndrumată de polițiști, i-a trimis bărbatului banii printr-o firmă de curierat. În momentul în care acesta a mers să-i ridice, a fost încătușat.

„Polițiștii ieșeni au depistat în flagrant delict un tânăr bănuit de șantaj. Acesta a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar Iași au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui tânăr, de 21 de ani, din orașul Hârlău, care ar fi urmat să încaseze 500 de lei de la o tânără, de 21 de ani, din comuna Balș.

La doar o zi distanță, cealaltă studentă a cerut ajutorul polițiștilor. Aceasta că a găsit trei bilete în ușă, bilete în care erau trecute mesaje de amenințare. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru șantaj și au făcut verificări. Așa au stabilit că biletele erau lăsate de un vecin. Tinerei i s-au cerut bani pentru ca poze deocheate cu ea în prim-plan să nu fie dezvăluite, potrivit a1.ro.

„Polițiștii ieșeni au identificat un bărbat bănuit de șantaj în formă continuată. Acesta a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au identificat un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj în formă continuată.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în zilele de 27 ianuarie și 28 ianuarie, acesta ar fi pus în tocul ușii de acces a locuinței unei tinere, de 21 de ani, din municipiul Iași, trei bilete prin care ar fi amenințat-o cu darea în vileag a unei fapte nereale și ar fi pretins de la aceasta bani.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 ianuarie, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă”, au precizat polițiștii.