Cine va moșteni averea lui Pierre Cardin? Designerul deținea un imperiu. „Vor exista succesori”

Publicat: 29/12/2020 | 16:42

Designerul de modă Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de către familia sa. Acesta era unul dintre cei mai cunoscuți creatori de modă din întreaga lumea și se afla la cârma unui adevărat imperiu.

Acesta deține numeroase afaceri precum magazine de haine, restaurante, branduri de parfumuri, hoteluri şi agenţii de voiaj, prezente în 140 de ţări. Pierre Cardin a brevetat 800 de produse diferite, imperiul lui include două teatre, restaurante, opt mii de magazine de parfumuri, ceasuri, reviste, mobilier, țigări și multe altele, iar cifra de afaceri anuală a companiei este de aproximativ 12 miliarde de dolari. (CITEȘTE ȘI: DOLIU ÎN LUMEA MODEI! DESIGNERUL PIERRE CARDIN A MURIT)

După decesul designerul întrebarea care s-a aflat pe buzele multora vizează moștenirea impresionantă. Se pare că unul dintre concurenții principali ai moștenirii, a cărui valoare, în opinia lui Cardin, este de 71 miliarde, este nepotul său, Rodrigo, un cunoscut pianist.

Cine va duce mai departe moștenirea?

Creațiile lui Pierre Cardin sunt cunoscute în toată lumea, iar stilul său unic și avangardist va continua să bucure publicul și după decesul acestuia. Mai mult, se pare că munca sa o să fie dusă mai departe de trei dintre ucenicii săi.

La trei luni după decesul lui Karl Lagerfeld, Pierre Cardin a acceptat să fie realizat un film biografic despre viaţa şi cariera lui şi a mărturisit că se gândeşte la succesiune.

„După ce voi muri, vor exista succesori, evident (…) Am trei tineri care sunt foarte buni”,  a declarat Pierre Cardin la acea vreme.