Cine sunt persoanele din Timiș și Maramureș infectate cu coronavirus. Anunțul făcut de Raed Arafat

Publicat: 28/02/2020 | 15:08

Coronavirusul a ajuns și în România. Două persoane din județele Timiș și Maramureș au fost confirmate cu teribilul virus. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Mai avem două confirmări de coronavirus pozitiv. Un bărbat de 45 de ani din Maramureș. El vine din afară zonei de carantinaj, întors în țară pe 25 februarie. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febra în România, a fost internat la Clinică de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj. Al doilea caz, o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo, Italia, pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi, testul sau a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj. Spre deosebire de primul caz confirmat la tânărul din Gorj care nu are nicio simptomatologie, cei doi noi pacienți prezintă febra și alte simptome ale coronavirusului, însă viață lor nu se află în pericol”, a spus Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

La rândul lui, Raed Arafat a declarat: “Ambele persoane se află în centrele în care urmează să fie tratate, nu vor fi transferate. DSP va lua măsurile pentru ancheta epidemiologică și pentru a stabili contactele celor două persoane, mai ales de când au avut temperatură. Este posibil ca, la un moment dat, să existe persoane care rămân sub carantină la domiciliu. Există zone unde deciziile autorităților se iau pe baza informațiilor obținute, apoi deciziile să sufere schimbări, asta se întâmplă în orice situație dinamică”.