Cine este și cum arată iubita lui Vlad Voiculescu! Laura Ștefănuț s-a retras din investigațiile jurnalistice

Publicat: 07/12/2020 | 11:52

Laura Ștefănuț este femeia care stă alături de Vlad Voiculescu. Tânăra, în vârstă de 32 de ani, este o jurnalistă de renume, cu 10 ani de activitate. În prezent, aceasta a decis să se retragă din investigațiile jurnalistice din cauza relației amoroase pe care o are.

De-a lungul timpului, Laura Ștefănuț a scris pentru diverse publicații din România, dar și de afară. Cariera și-a început-o cu postul de reporter la ziarul România Liberă și colaborând cu postul de televiziune germană ARD Studio Sudosteuropa Wien, și Digi 24. Mai apoi a continuat cu publicațiile Casa Jurnalistului sau Decât o Revistă, ulterior s-a alăturat publicației Libertatea, unde a scris pe domeniul social.

Aceasta s-a implicat și în alte proiecte precum Think Outside the Box, Casa Jurnalistului și publicația Brrlog, iar în cadrul Galei Premiilor The Woman, aceasta a câștigat premiul The Woman Journalist of the Year. (CITEȘTE ȘI: VLAD VOICULESCU: ”CRED CĂ AM AC DE COJOCUL ORICĂRUI DOMN SAU DOAMNĂ CARE NU RESPECTĂ CEEA PENTRU MINE E DINCOLO DE ORICE: INTERESUL PUBLIC”)

Ca urmare a relației cu Vlad Voiculescu, Laura Ștefănuț a decis facă un pas înapoi din investigațiile jurnalistice și să se limiteze la publicarea de opinii, oferind consultanță pentru campania lui Vlad Voiculescu, atunci când acesta a candidat la Primărie, potrivit B365.ro

S-a retras din investigațiile jurnalistice

Motivele retragerii din investigațiile jurnaliste au fost explicate de Laura Ștefănuț într-un mesaj publicat pe pagina de socializare. (VEZI ȘI: VLAD VOICULESCU CERE CA FATA DE 17 ANI INCENDIATĂ SĂ FIE TRANSFERATĂ ÎN STRĂINĂTATE! TÂNĂRA ARE ARSURI PE 90% DIN SUPRAFAȚA CORPULUI)

„Clarificări despre cum am ajuns “fostă”

Acum câteva zile am fost semnată în Libertatea ca “fostă jurnalistă”. Motivele țin de viața personală. Cred că atunci când îți asumi niște meserii menite să fie în interes public, ca jurnalismul sau politica, oamenii se așteaptă, pe bună dreptate, la mai multă transparență în ceea ce privește viața personală.

Momentan, am hotărât să mă retrag din investigații jurnalistice și să scriu pe secțiunea de Opinii. Fiindcă sunt într-o relație cu candidatul la primărie Vlad Voiculescu. Nu am nicio funcție în campania/partidul lui și nici nu am luat vreun ban de la PLUS, dar am luat parte la discuții privind campania, am recomandat experți cu CV-uri impecabile, de care ar trebui să fim cu toții mândri, am contribuit la câteva subiecte care m-au preocupat de-a lungul carierei, cum ar fi mediul și probleme care privesc femeile. Contribuția mea se poate încadra la “consultanță”. Mai mult, împărtășim aceeași casă.

În jurnalism, codul deontologic spune că „pentru a evita conflictele de interese, se recomandă ca jurnalistul să nu fie membru al vreunui partid politic”. Centrul pentru Jurnalism Independent spune că “jurnalismul și activitatea politică sunt două meserii incompatibile”.

Fiindcă onestitatea a fost cea pe care mi-am clădit cariera în jurnalism, am preferat să fiu cât mai precaută și să fac un pas în spate.”, a scris Laura Ștefănuț pe pagina de Facebook.

Întreaga declarație a jurnalistei se poate găsi AICI.