Cine este Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2020? „Cea mai mare dorință a mea din copilărie a fost să cânt”

Publicat: 17/02/2020 | 20:46

Roxen este reprezentanta României la Eurovision 2020. Tânăra are 20 de ani și are muzica în sânge. Provine dintr-o familie de muzicieni și de mică și-a dorit să cânte.

Cântăreața se pregătește intes pentru momentul pe care îl va susține în cadrul competiției de la Rotterdam. Roxen s-a născut în Cluj, iar mai apoi s-a mutat  în București, unde a reușit să atingă performanțe mari pe plan muzical. (CITEȘTE ȘI: MIHAI TRĂISTARIU O IRONIZEAZĂ PE ROXEN, REPREZENTANTA ROMÂNIEI LA EUROVISION 2020: „E MARE RISC SĂ TRIMIȚI UN COPIL NEPREGĂTIT, NECOPT”)

„Pasiunea pentru muzică… cumva ea m-a descoperit pe mine. Făcând parte dintr-o familie de muzicieni…Am putut să cânt. Am cântat la creșă, la grădiniță, la școală. Știam că asta vreau să fac. Până la urmă chiar asta am ajuns să fac”, a declarat Roxen.

Tânăra a început să cânte încă de la vârsta de 7 ani și și-a dorit ca vocea ei să se facă auzită. Speră ca prin muzica ei să ajungă la inimile publicului și să îi impresioneze.  „Vreau să ajung la inimile oamenilor și să le placă muzica mea și de mine. (…) Cea mai mare dorință a mea din copilărie a fost să cânt și mi-am îndeplinit-o. Nu știu ce aș putea să fac altceva.”, a mai spus cântăreața.

Reputație internațională

Având în vedere că singurul ei vis a fost acela de a cânta, Roxen se află de ceva timp în industria muzicală. Artista face parte din portofoliul celor de la Global Records, iar vara trecută a reușit să obțină succesul internațional. Cântăreața a avut o colaborare cu Sickotoy, pentru piesa „You Dont Love Me”, care a avut un real succes. Melodia s-a ascultat în Franţa, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazakhstan, Estonia şi Moldova.

 „În copilărie, am participat la diverse concursuri si festivaluri, însă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel și visam să cânt pe scene mari și să mă adresez publicului. Acum, sunt emoționată și provocată în același timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort. Dar asta îmi place, mereu m-am simțit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viața mea. Mă bucur și sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia și atenția îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine”, a declarat Roxen.