Cine este românca de 27 de ani care joacă în două dintre filmele premiate cu Oscar

Publicat: 12/02/2020 | 19:48

Anul acesta România a fost reprezentată la Oscaruri de o tânără actriță care joacă în două dintre filmele premiate cu Oscar anul acesta. Românca are 27 de ani și se numește Diana Alexandra Pocol. Ea a jucat atât în filmul Judy, cât și în Rocketman.

Tânăra a plecat acum ceva timp în Marea Britanie. În românia a absolvit Liceu de Arte Regina Maria din Alba Iulia și Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. Ea a avut înclinații artistice de mică și mereu a fost în contact cu lumea artiștilor.

Diana Alexandra Pocol a decis să plece din România, după finalizarea studiilor, când a primit o bursă de studiu la Academia de Muzică din Essex. Ajunsă pe meleaguri străine, viața nu a fost tocmai ușoară pentru ea. A trecut printr-o perioadă dificilă, a fost nevoită să lucreze ca ospătăriță pentru a reuși să se întrețină.

La doar șase lui, după această experiență, ea a început să colaboreze cu agenții din Londra. Astfel, a reușit să obțină rolul din filmul Judy, filmul britanic despre viața lui Judy Garland. Diana a interpretat o versiune mai tânără a actriței Ava Gardner. Tânăra apare și în filmul Rocketman, unde joacă rolul lui Mary, secretara lui Dick James, directorul casei de producţie cu care Elton John semnează primul său contract.

Actrița este încântată că a reușit să fie în două filme care au fost premiate cu Oscar și speră ca în viitor să ajungă și mai departe. „Sunt foarte recunoscătoare că am avut ocazia să lucrez cu astfel de oameni incredibil de talentaţi. A fost o experienţă uimitoare”, a declarat Diana Alexandra Pocol