Cine este Florin Necșoiu, omul care face o avere de pe urma lui Florin Salam, Carmen de la Sălciua și Vlăduța Lupău

Publicat: 16/02/2020 | 16:49

Cine este Florin Necșoiu, omul care face o avere de pe urma lui Florin Salam, Carmen de la Sălciua și Vlăduța Lupău. Artistul este cunoscut în lumea manelelor.

Florin Necșoiu, mult mai cunoscut sub numele de scenă Nek, este un cântăreț și compozitor de muzică etno și de petrecere, în special manele. El a compus peste 2000 de piese pentru toți marii artiști ai genului din România și din Bulgaria. Printre ei se numără Florin Salam, Nicolae Guță, Carmen de la Sălciua și Vlăduța Lupău. El este proprietarul casei de discuri Nek Music, cea mai mare și cea mai populară casă de discuri specializată exclusiv pe manele.

Nek face muzică de la frageda vârstă de șapte ani. El a studiat mai întâi pianul la Școala de Muzică din Târgoviște, iar din clasa a VII-a s-a mutat la București, la Liceul „Dinu Lipatti”, unde a studiat naiul ca instrument principal și pianul, ca instrument secundar. (CITEȘTE ȘI: ”REGINA” LUI FLORIN SALAM, LA PIAȚĂ ÎN DOROBANȚI CU 100.000 € LA ”PURTĂTOR” + CÂȚI BANI I-A DAT UNEI CERȘETOARE)

Nek a primit în anul 2010 discul de aur pentru vânzările albumului „Un nou început”. În album figurează hituri precum „Bem și 7 zile”, „Câte una, câte două” sau „Cum să trăiesc eu fără tine”. Pasiunea pentru muzică i-a insuflat-o tatăl său, care a urmat acelaşi liceu şi a studiat naiul şi fluierul.

”De mic am început să cânt muzică populară la nai şi la pian. A urmat muzica de café concert, tot la instrumente. Mai târziu am cântat cu vocea muzică uşoară şi dance. Pasul spre muzica de petrecere a fost făcut într-o perioadă în care asta era ceea ce se cerea pe piaţă. Nu am regretat niciodată, pentru că muzica frumoasă poate fi făcută şi cântată indiferent de gen. Majoritatea cântecelor mele sunt de dragoste şi de pretrecere şi cred că de aceea tinerii îmi iubesc muzica. Succesul în carieră nu are nicio valoare dacă nu ai cu cine să-l împarţi”, a mărturisit Nek pentru taifasuri.ro.