Cine este bărbatul bolnav de coronavirus care s-a sinucis într-un spital din Botoșani

Publicat: 16/04/2020 | 18:14

Criza medicală a coronavirusului lasă în urmă tragedii, lacrimi și durere. Există foarte mulți pacienți care se vindecă, din fericire, însă alții nu mai pot fi salvați de medici. Mai mult, așa cum s-a întâmplat la Botoșani, infecția cu noul coronavirus duce și la gesturi extreme.

Ioan Epure locuia în municipiul Suceava, avea 54 de ani și era internat la Spitalul de Urgență ”Mavromati” din Botoșani. Pacientul era suspect de infecție cu noul coronavirus. De ceva timp, Ioan Epure rămăsese fără un loc de muncă. Lucrase într-un atelier, numai că – în contextul pandemiei de coronavirus – atelierul își închisese porțile, iar bărbatul se mutase și locuia de câteva zile la părinții săi din satul Viișoara, în județul Botoșani.

După ce a avut câteva simptome asemănătoare infectării cu Covid 19, Ioan Epure a fost internat în spital, fiind testat pentru noul coronavirus.

(CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, 16 APRILIE. BILANȚUL INFECTĂRILOR A AJUNS LA 7.707)

A fost găsit spânzurat în baia salonului unde era internat

Bărbatul de 54 de ani fusese internat singur într-un salon din spital și aștepta rezultatele testării. Medicii au rămas șocați atunci l-au descoperit, miercuri, spânzurat în baia salonului. Un echipaj al ambulanței a încercat resuscitarea acestuia, însă viața bărbatului nu a mai putut fi salvată.

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală Botoșani, pentru efectuarea necropsiei, iar cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. În urma acestei anchete vor fi stabilite toate circumstanțele care au dus la gestul extrem al pacientului, informează monitorulsv.ro.

(VEZI ȘI AICI: FLORIN CĂLINESCU, DESPRE PANDEMIA DE CORONAVIRUS: ”O SĂ URMEZE VREMURI APOCALIPTICE”)