Cine e, de fapt, Valentin Alexiu, Freddy Mercury din Iași care i-a șocat pe Smiley, Andra Măruță și pe Andi Moisescu la preselecțiile Românii au Talent de la Pro TV

Publicat: 24/03/2020 | 12:32

Momentul lui Valentin Alexiu a fost una dintre surprizele ediției de vinerea trecută de la “Românii au talent”. Vocea lui i-a făcut pe jurați să danseze la masă şi, ulterior, să se ridice şi să-l aplaude în picioare… trăind o întoarcere în timp datorită interpretării concurentului, supranumit Freddie Mercury din Iaşi. Povestea lui este una impresionantă, iar talentul său i-a Smiley, Andra Măruță și pe Andi Moisescu la preselecțiile cunoscutului show de la Pro TV.

Citeşte şi: Mihai Bendeac desființează Românii au Talent: “E un c***t regizat”. Ce detaliu a observat starul Antena 1 la show-ul de la Pro TV

Povestea lui Valentin Alexiu, alias Freddy Mercury din Iași, care a participat la “Românii au talent”

Valentin Alexiu l-a imitat perfect pe pe solistul trupei Queen. La 50 de ani, el este consilier local în Iaşi, iar când nu e la sediul instituţiei, acesta cântă la petreceri private şi nu numai! Explicaţia e simplă: artistul face parte din formaţia “Atlantic”, alături de Florin Ciubotaru şi Leonard Sănel Oprica.

Pe scena de la “Românii au talent”, concurentul a interpretat piesa “The Great Pretender”, lansată în urmă cu mulţi ani de regretatul cântăreţ britanic Freddie Mercury. La doar câteva secunde după ce a început să cânte, Smiley e fost uimit şi a spus: “Mamă, cât de aproape e de Freddy!”. Ulterior, Pavel Bartoş a reacţionat şi el şi a mărturisit: “Mamă… deci, e unul la unul!”.

După ce şi-a încheiat numărul, Valentin Alexiu a declarat: “Pentru mine Freddie Mercury a însemnat mult”, iar Andi Moisescu a zis scurt şi la obiect: “Se vede”. Andra a intervenit şi ea şi a afirmat: “Chiar şi acum, momentul ăsta pentru noi a însemnat foarte mult! Foarte mult!”.

“Of, Doamne, Dumnezeule!”, a exclamat Florin Călinescu, după care Andra a intervenit: “Aţi intrat foarte timid, aşa, şi nu m-am aşteptat…”. Ulterior, actorul i-a întrebat direct: “Dar de ce la 50 te-ai gândit să vii? Emisiunea asta are 10 ani, totuşi”.

Nu rata: Ce a putut să-i spună Pavel Bartoș unei bulgăroaice minore de 14 ani în culisele Românii au Talent de la Pro TV

Află şi: Românii Au Talent, ca și anulat din cauza coronavirusului! Ce va difuza Pro TV în loc

Valentin Alexiu a venit la “Românii au talent” cu soţia lui, Violeta

“Am avut oarecare emoţii, timiditate şi nu am mai putut să ies în lume, că am văzut mai mulţi tineri”, a spus artistul, iar Florin Călinescu a reacţionat: “Poţi să vii şi la 80, şi la 90 ş.a.m.d.”.

Cunoscut şi sub numele de Freddy Mercury din Iași, cântăreţul a fost însoţit la concursul de la Pro TV de soţia lui. Violeta a stat în primul rând şi a fost salutată de partenerul ei de viaţă de pe scenă, după ce şi-a încheiat interpretarea. Femeia l-a încurajat pe soţul ei să participe în sezonul 10 de la “Românii au talent”.

“Aţi creat o surpriză absolut extraordinară. Aveţi tot pachetul, cum spune vecinul Mihai Petre. Mi se pare genial să vii ca un om aşa la locul lui, care face tot felul de alte lucruri, şi să te arunci la Freddie. Nu cred că în sinea lui poate să fie egalat vreodată. Mie mi se pare cel mai complex muzician al tuturor timpurilor. Vă mulţumesc pentru bucuria pe care mi-aţi creat-o”, a mai adăugat Florin Călinescu.

La cererea juriului, Valentin Alexiu a cântat piesa “I Want to Break Free”

“A fost o mare bucurie să văd transformarea care a avut loc pe scenă. Ai intrat atât de timid şi apoi v-aţi transformat. Bucuria a fost şi mai mare să aud o asemenea voce. Foarte frumos”, a declarat Andra Măruţă.